Cauta

Când ajung anticorpii după vaccinul anti-Covid-19 la un nivel mare de protecție. Explicațiile medicului Virgil Musta

Virgil Musta

Când ajung anticorpii după vaccinul anti-Covid-19 la un nivel mare de protecție. Explicațiile medicului Virgil Musta

Anticorpii după vaccinul anti-Covid-19 ajung la un nivel suficient de mare de protecție în a treia săptămână după prima doză, susține medicul Virgil Musta, şeful secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul „Victor Babeş”.

Conform acestuia, între prima și a doua doză de vaccin nivelul de protecție depinde de perioada care a trecut de la prima doză. „Așa se explică și situația în care facem boala după prima doză, pentru că noi începem să facem anticorpi de abia de la a doua săptămână și studiul nostru a arătat că ajungem la un titru protector în 40% din cazuri la a treia săptămână după prima doză”., a declarat specialistul la Digi 24.

Medicul Virgil Musta a spus că nivelul de anticorpi după prima doză de vaccin a fost în jur de 100, până la 200, fiind un nivel considerat de medici „posibil de protecție”. La a doua doză însă, 60% din personal a făcut peste 400 de unități, iar un număr mai mic de personal a rămas la un titru cuprins între 200 și 400.

În plus, acesta a arătat că nu toți cei care au trecut prin boală au făcut anticorpi. „Am avut persoane care aveau boala dovedită, forme ușoare și care am constatat că nu au făcut anticorpi.”, spune medicul.

Cât durează imunitatea după vaccinare

Musta a mai spus că imunitatea după vaccin durează cel puțin opt luni, pe când cea de după boală doar două sau trei luni.

„Cei care au trecut prin boală și au făcut prima doză de vaccin este recomandabil să o facă și pe a doua, pentru că s-ar putea ca protecția să scadă după boală la două – trei luni și să fie pierdută după 3 – 4 luni, pe când vaccinarea completă oferă imunitate pe cel puțin opt luni”, a precizat medicul.

Întrebat, de asemenea, în cât timp dispar anticorpii care apar după boală, medicul a răspuns că în general după două sau trei luni încep să scadă.

„Sunt niște markeri de fapt care arată că au trecut prin infecție, dar anticorpii nu sunt și cei care te protejează. Există riscul să credem că suntem protejați și să nu avem, de fapt, suficienți anticorpi protectori”.

Ultimele stiri

  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Exit mobile version