Cauta

Autoritățile au mințit! Doar 43% din cadrele medicale s-au vaccinat

Cifrele vaccinaților din Sănătate, umflate de Guvern

Raportările Guvernului privind procentul de vaccinați din Sănătate sunt complet false, arată sindicaliștii de la Federația Solidaritatea Sanitară. Aceștia susțin că, potrivit informațiilor directe primite de la unitățile din sistem, procentul real al imunizărilor în rândul cadrelor medicale este, de fapt, de circa 43%. Federația acuză autoritățile că folosesc date false pentru a convinge populația să se vaccineze.

Informațiile existente pe Platforma de monitorizare a impactului pandemiei Covid-19 asupra lucrătorilor din sănătate arată că ponderea vaccinării în rândul angajaților din Sănătate este de 43,42%, susțin reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară. Procentul a reieșit în urma răspunsurilor primite în mod oficial de la unități sanitare care totalizează un număr de 117.927 lucrători (respectiv 58,964% din totalul lucrătorilor din sănătate).

”Există o incoerență a declarațiilor oficiale în timp. În data de 16.02.2021, pe pagina RO vaccinare, au fost publicate următoarele informații: <<Din cele aproximativ 250.000 de persoane eligibile, până în data de 14 februarie 2021 au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin 89.96% dintre acestea (98.84% cu o doză)>>, ele reluând declarațiile oficiale. În 13.04.2021 (la aproape două luni distanță) aceiași oficiali au făcut următoarea declarație: <<Luând în considerare raportările curente privind personalul din sectorul sanitar aferent anului 2019 de la INS proporția vaccinaților din etapa 1 este de 89,2%>>. Cu alte cuvinte, conform datelor oficiale, în mod ciudat ponderea lucrătorilor din sănătate vaccinați a scăzut în loc să crească. Ratarea identificării unei probleme (de dragul raportării unei campanii reușite sau pentru a utiliza cifre eronate în vederea convingerii populației să se vaccineze) determină imposibilitatea rezolvării ei. Cu alte cuvinte, dacă responsabilii ratează ponderea corectă a lucrătorilor din sănătate vaccinați, atunci nu vor demara acțiunile necesare pentru protecția lucrătorilor din sănătate. Solicităm public intervenția Ministerului Sănătății în clarificarea acestei situații, respectiv în colectarea completă și corectă a datelor privind vaccinarea lucrătorilor din sănătate și publicarea lor. Colectarea datelor trebuie să fie urmată de o campanie adecvată care să aibă ca scop creșterea ponderii lucrătorilor din sănătate la cca. 90% (adică la nivelul pe care autoritățile au anunțat că deja l-ar fi atins)”, se arată într-un comunicat al Federației Solidaritatea Sanitară.

Gheorghiță activează medicii de familie

Coordonatorul Centrului de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, i-a băgat, miercuri, în ședință pe medicii de familie, pentru a afla motivele reticenței acestora de a-și înscrie cabinetele pentru imunizarea populației. Principalele nemulțumiri ale medicilor au fost legate de faptul că oamenii nu vor să se vaccineze cu AstraZeneca și că există riscul să rămână cu dozele în stoc la cabinete. Deși li s-au promis câte 40 de lei pentru fiecare vaccinare și că nu li se vor imputa dozele pierdute, entuziasmul medicilor de familie a rămas la fel de scăzut, mai ales că promisiunile nu au fost materializate în niciun act normativ.

Pfizerul a venit, dar nu a ajuns

În 12 aprilie, în România a intrat o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, de 511.290 doze. Până ieri însă dozele nu au ajuns în centrele de vaccinare decât într-o cantitate infimă. Dacă în 14 aprilie existau 8.714 doze de vaccin Pfizer în țară, ieri, 15 aprilie, numărul dozelor Pfizer la nivel național ajunsese la doar 22.033 de doze. Pe listele de așteptare la vaccinul Pfizer se mai aflau, în 15 aprilie, 333.820 de persoane, restul de 16.493 și 3.397 fiind înscrise pentru Moderna, respectiv, AstraZeneca.

Ultimele stiri

  • A 12-a arestare în cazul atentatului de la Moscova
  • Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic, vândut cu peste 1 milion de euro
  • Eșec de proporții: consolidarea clădirilor, pusă pe pauză de Nicușor Dan
  • Doi angajaţi ai unei bănci din România, acuzaţi că i-au sustras unui client de 64 ani suma de 140.000 de euro. Cum au acţionat
  • Ce amendă rişti să încasezi dacă faci grătar pe balcon, de 1 Mai. Autorităţile au tras un semnal de alarmă
  • Anunţ despre pensiile românilor, înainte de Paştele 2024. Răsturnare de situaţie. Când vin banii. Ce a transmis Poşta Română
  • Marcel Ciolacu a răspuns printr-un atac la Mircea Geoană când a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale 2024
  • Pelerinaj de Florii 2024 la București. Care va traseul procesiunii. Trafic restricţionat în Capitală
  • O stradă din Cluj-Napoca a dispărut peste noapte! Trafic restricţionat din cauza unei alunecări de teren (FOTO)
  • Pericol cu peştele din magazine, înainte de Florii 2024! Ce au descoperit inspectorii sanitari
  • Exit mobile version