AcasăCORONAVIRUSValeriu Gheorghiță, anunț important despre vaccinarea împotriva COVID în cabinetele medicilor de...

Valeriu Gheorghiță, anunț important despre vaccinarea împotriva COVID în cabinetele medicilor de familie – VIDEO

Valeriu Gheorghiță, anunț important despre vaccinarea împotriva COVID în cabinetele medicilor de familie - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Campania de vaccinare antiCOVID, începută în România pe 27 decembrie, continuă la nivel național.

Mai nou, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 a vorbit despre momentul în care ar urma ca românii să poată fi vaccinați antiCovid și în cabinetele medicilor de familie.

”Cred că spre sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, în mod deosebit cu vaccin de la Johnson&Johnson și foarte probabil și AstraZeneca, fără să mai existe posibilitatea de programare în platformă. Medicii de familie își vor evalua persoanele pe care le au în evidență (…) și vor programa”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Precizări despre vaccinul Johnson&Johnson

De asemenea, până la momentul în care o primă tranșă de doze din vaccinul produs de compania Johnson&Johnson să ajungă în România, medicul Gheorghiță a făcut câteva precizări despre acest vaccin despre care s-a aflat deja că, spre deosebire de celelalte folosite deja în campania de imunizare antiCovid la nivel național, va fi administrat într-o singură doză.

”Din punct de vedere organizatoric, este un vaccin care se pretează mai bine pentru a merge cu centre mobile de vaccinare sau în centre de tip drive-through sau, de asemenea, pentru echipe mobile sau în localități din mediul rural. Dar vaccinul Johnson&Johnson este un vaccin care este recomandat tuturor persoanelor cu vârsta peste 18 ani”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Cifrele oficiale

Datele oficiale, prezentate duminică, arată că peste 1.746.000 de persoane au fost vaccinate în România, de la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. La acest moment, sunt administrate vaccinuri de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Potrivit cifrelor prezentate din direcția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în baza datelor venite de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația de duminică, ora 17.00, era următoarea:

sursa foto: vaccinare-covid.gov.ro

322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger