Cauta

Adrian Streinu-Cercel a venit cu o soluţie-BOMBĂ pentru a eradica pandemia în România

Adrian Streinu-Cercel

Adrian Streinu-Cercel a venit cu o soluţie-BOMBĂ pentru a eradica pandemia în România

Adrian Streinu-Cercel consideră că este necesară testarea „la fiecare scară de bloc” pentru limitarea transmiterii virusului SARS-CoV-2.

Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat este de părerea că doar testarea în masă ar rezolva eradicarea virusului, în ţara noastră.

Trebuie întreruptă transmiterea virusului

Ar trebui luate o serie de măsuri prin care să se încerce limitarea transmiterii acestui virus, ba mai mult decât atât, să începem să testăm la fiecare scară de bloc, în aşa fel încât să dăm oamenilor o şansă de a fi diagnosticaţi din prima, pentru că la un diagnostic precoce, şansa de supravieţuire creşte considerabil”, a afirmat senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel, duminică, la Biblioteca Naţională, unul dintre cele şase centre din Capitală unde se desfăşoară, până luni dimineaţă, „Maratonul vaccinării pentru viaţă”.

Întrebat ce înseamnă la fiecare scară de bloc, Streinu-Cercel a spus: „Oamenii din domeniul epidemiologiei trebuie să coboare în stradă pentru a preveni transmiterea virusului din om în om.

Vreţi să scăpăm mai uşor şi fără victime, asta va trebui să facem. Atunci ne vom limita la ceea ce avem şi să nu ne mirăm”.

Streinu-Cercel cred că vor fi şi mai multe cazuri

Potrivit profesorului, la rata actuală de incidenţă, numărul pacienţilor de COVID va continua să crească, dar ne aflăm „spre un platou al numărului de cazuri”.

La rata de transmitere pe care o cunoaştem în momentul de faşă ne aşteptăm ca numărul pacienţilor să crească. Dacă pentru tulpina din Wuhan aveam o rată de transmitere de 1 la 3, în momentul de faţă este de 1 spre 10.

În spatele fiecărei persoane cu un test la nivelul exudatului nazo-faringian pozitiv, avem încă 8 sau 10 persoane în spate asimptomatice şi de care nu se ştie. Rezultatele restricţiilor se văd după şase săptămâni.

Şi este uşor de calculat, pentru că luaţi în calcul o incubaţie de circa 14 zile, la această incubaţie de 14 zile se mai pune, de obicei, încă o săptămână, deci înseamnă 21 de zile, interval în care te uiţi să vezi care este dinamica infectărilor.

Şi atunci, asta se multiplică cu un coeficient şi undeva la 6 săptămâni ar trebui să fim pe o pantă net descendentă. Deocamdată, suntem spre un platou”, a explicat Streinu-Cercel.

 

Ultimele stiri

  • Încă vicepremier? Dragoș Anastasiu a recunoscut că a plătit ani de zile „taxă de protecție” la ANAF
  • Seceta lovește crunt! Două râuri din Arad au secat complet. Primar: „Este totul uscat/ Fermierii foloseau apa la creșterea animalelor, iar acum…”
  • VIDEO. Cumplit! Șapte copii au murit, după ce o școală s-a prăbușit, în India. Bilanțul răniților
  • A semnat! Nicuşor Dan, undă verde pentru primul pachet de măsuri fiscale. Ce spune despre pachetul 2/„Nu sunt chestiuni care să fie dramatice”
  • „Casa Iubirii” sau rușinea televizată care ne face de râs în fiecare seară
  • Bianca-Maria Oană, elevă la Colegiul „Sfântul Sava” și cel mai tânăr paramedic SMURD din România: „Să fii medic înseamnă să lupți pentru viață în fiecare zi” – povestea tinerei selectate în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Vremea se schimbă simțitor, după valul de caniculă: Urmează o săptămână cu ploi și temperaturi mai scăzute/Prognoza ANM pentru luna august
  • Val de reacții internaționale după ce Macron a anunțat că Franța va recunoaște statul palestinian. Ce spun SUA și Israel
  • Doi români care se întorceau din Grecia, reținuți în Bulgaria pentru tentativă de mituire a unor polițiști de frontieră
  • Caricatura Zilei
  • Exit mobile version