AcasăCORONAVIRUSRomânia atrage din nou atenția presei internaționale. Reuters: Un român moare de...

România atrage din nou atenția presei internaționale. Reuters: Un român moare de COVID-19 la fiecare cinci minute

covid-19România atrage din nou atenția presei internaționale. Reuters: Un român moare de COVID-19 la fiecare cinci minute

Situația epidemiologică din țara noastră intră din nou sub lupa jurnaliștilor Reuters. O nouă analiză Reuters despre dezastrul cauzat de valul patru al pandemiei de COVID în România a fost publicată duminică.

În Romania, spitalele funcţionează în regim de suprasolicitare, iar toate paturile din secţiile de terapie intensivă din întreaga ţară sunt deja ocupate. Morgile operează la rândul lor la capacitate deplină. România a raportat marţi cifre record de infectări şi de decese asociate COVID-19. Noul coronavirus a ucis un român la fiecare cinci minute, în medie, în luna octombrie, iar rata de vaccinare este foarte scăzută, România ocupând penultimul loc în clasamentul vaccinărilor din Uniunea Europeană.

Numărul infecțiilor cu coronavirus înregistrate până în prezent în estul Europei a depășit duminică 20 de milioane, potrivit unui bilanț Reuters, întrucât regiunea se confruntă cu cel mai grav focar de la începutul pandemiei. Campaniile de vaccinare se desfăşoară într-un ritm lent, mai scriu jurnaliştii de la Reuters.

România are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Europa

Ţările din estul Europei au cele mai mici rate de vaccinare de pe continent şi mai puţin de jumătate dintre locuitorii lor au primit până în prezent cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

Ungaria se află pe primul loc în topul vaccinărilor din Europa de Est, cu 62% din populaţie inoculată cu cel puţin o doză, iar la polul opus se află Ucraina, unde doar 19% dintre rezidenţi au primit o primă doză de vaccin, potrivit platformei online Our World in Data.

Conform analizei Reuters, trei ţări din Topul 5 al statelor lumii care au raportat cele mai multe decese în ultimele săptămâni se află în Europa de Est: Rusia, Ucraina şi România.

Campania de vaccinare a eșuat în România

În întreaga Uniune Europeană, 74% din populația adultă a fost complet vaccinată. În România, această cifră este de 36%, a doua cea mai mică din blocul comunitar, după țara vecină Bulgaria, iar în cazul persoanelor de peste 80 de ani este de doar 20%.

Aceste cifre reflectă o istorie de neîncredere în instituțiile statului român, precum și o infrastructură rurală subdezvoltată și o educație slabă în materie de vaccinare în a doua cea mai săracă națiune din UE.

author avatar
Andreea Vlad
110 afisari

4 COMENTARII

  1. Gunoaiele de la Reuters sunt la fel de jurnalisti ca si matale ,colega lor de cont bancar.

  2. Ziaristă lui pește, cine zda masii este de vina de situatia României la doar 30 de ani de la „eliberare”? Europa nu a avut nici o contributie? Cine a sprijinit tradatorii pe post de președinți, priministrii, membrii ai guvernului,etc.. Cine i-a încurajat sa vândă pe nimic economia și resursele țării? Cine i- a incurajat sa distrugă societatea românească, România?

    ____precum și o infrastructură rurală subdezvoltată și o educație slabă în materie de vaccinare în a doua cea mai săracă națiune din UE.____

  3. Aia de la Reuters sunt niste nazisti sadea, asa ca las-o jos ca macane, bai ziaricilor, ca nimeni nu va mai crede, bai pupatorilor de pwule ale elitelot globaliste, cu totii sunteti niste kurve vandute elitelor nihiliste !! In Europa, toti cretinoizii aia emasculati care s-au vaxinat in cap vor da coltul in 2-3 ani, o stiu si ei, iar in locul lor dementa aia de Ursula von der Lies (Minciuni) vrea sa aduca noi contingente de paki si afghani salbatici care nu se pricep la nimic in afara de sa si-o traga inte ei, nu degeaba se numesc aia goat-fakkers !! Avem tot timpul din lume sa vedem cum o sa cada ca mustele toti dublu vaxinatii in cap, deja se face asta, numai ca presa voastra miluita cenzureaza tot, dar sunt altii care va dau in vileag, bai nazistilor satanisti !! Romania si Bulgaria sunt ultimele oaze de libertate in Europa, deja au emigrat aici o multime de italieni si francezi, asa ca suck a dick, bai astia de la Reuters, bai nazsitilor imputiti !! Nazi Vaxxin Macht Frei 🙂

  4. Reuters relatează corect, dar inexact: nu moare un român la fiecare 5 minute, ci la 4… Cu tendență de scurtare a intervalului!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger