AcasăCORONAVIRUSA fost campania de vaccinare un eșec în România? Care e răspunsul...

A fost campania de vaccinare un eșec în România? Care e răspunsul ministrului Rafila! ”Pot să vă spun că…”

A fost campania de vaccinare un eșec în România? Care e răspunsul ministrului Rafila! (sursa foto: Facebook/Alexandru Rafila)

Pe măsură ce s-a renunțat la starea de alertă și s-au ridicat restricțiile din rândul celor impuse de autorități, ca măsură de luptă contra răspândirii noului coronavirus, nu sunt puțini românii care continuă să urmărească veștile oficiale cu privire la numărul de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național.

Pe de altă parte, în ceea ce privește vaccinarea antiCOVID și campania de vaccinare împotriva COVID-19 de la nivel național, marți, 15 martie, s-a aflat chiar de la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cum vede lucrurile în această privință. Mai exact, cum anume cataloghează această campanie de vaccinare din România.

Rafila: Cel puțin 50% din populația totală a României a fost vaccinată

În primă fază, Rafila anunțat procentul din dreptul persoanelor vaccinate în România.

„Opinia mea este că în cifre reale, suntem undeva în jur de 50%, deci peste 8 milioane de concetățeni de-ai noștri s-au vaccinat cu două doze de vaccin, mai mult de un sfert dintre ei cu trei doze de vaccin, dar sigur că potrivit EUROSTAT, suntem 19,3 milioane de locuitori, probabil că populația rezidentă este sensibil mai mică, în jur de 17 milioane, deci cel puțin 50% din populația totală a României a fost vaccinată”, a declarat ministrul Sănătății, marți, la RFI.

Rafila: Pot să vă spun că nu a fost un succes

Întrebat, cu subiect și predicat, dacă „a fost campania de vaccinare un eșec în România?”, Rafila a răspuns scurt: „Eu pot să vă spun că nu a fost un succes”.

Oficialul nu a pronunțat, însă, nici termenul „eșec”. „Nu știu, poate că există și varianta de mijloc, având în vedere că avem 50% din populație vaccinată. Există și situația unor țări care au reușit și cifre inferioare. Oricum, după debutul acela furtunos din ianuarie-februarie 2021, din păcate, interesul pentru vaccinare a scăzut, probabil și datorită unor erori în modul de comunicare, de apreciere a situației, de stimulare a oamenilor să se vaccineze”, a completat Rafila.

Totodată, ministrul a amintit faptul că vaccinarea antiCOVID va fi trecută către cabinetele medicilor de familie. „Acum discutăm despre o campanie care practic este încheiată. Noi ne aflăm în situația în care vom trece vaccinarea împotriva noului coronavirus la medicii de familie, ca pe o vaccinare de rutină, ne găsim în faza aceasta de tranziție, nu are rost să ținem funcționale sute de centre de vaccinare, ca să se vaccineze câteva sute de persoane zilnic (…)”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Anunțul CNCAV: Bilanțul vaccinărilor se va raporta săptămânal

Pe de altă parte, încă din 10 martie, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis, într-un comunicat de presă, că din 14 martie bilanțul vaccinărilor se va raporta săptămânal.

„Având în vedere dinamica pandemiei pe teritoriul României și ținând cont de contextul general actual, odată cu asigurarea tranziției activității Comitetului Național de Coordonare a Activităților către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății desfășurat prin cabinetele medicilor de familie, facem următoarele mențiuni:

Săptămâna aceasta este ultima în care datele despre vaccinarea împotriva COVID-19 se realizează zilnic. Începând de luni, 14 martie a.c., datele privind vaccinarea persoanelor din România vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Această măsură face parte din Planul tranziției activității de vaccinare împotriva COVID-19 de tip campanie către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății. Se vor asigura în continuare operațiunile logistice și de depozitare și se va urmări identificarea celor mai bune soluții de trecere la Ministerul Sănătății a responsabilității privind vaccinarea populației împotriva COVID-19.

Astfel, în perioada următoare, se vor derula acțiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual și al activităților nemedicale desfășurate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, conform reglementărilor stabilite prin decizia de înființare, inclusiv prin preluarea de către instituțiile implicate în continuare a responsabilității asigurării operațiunilor logistice și de depozitare. Acest proces, care se va desfășura pe parcursul următoarelor săptămâni, va urmări identificarea soluțiilor optime, astfel încât vaccinarea populației împotriva COVID-19 să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiții, într-un mediu sigur, susținut de profesionalismul personalului medical”, s-a transmis prin intermediul comunicatului postat și pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro.

293 afisari

4 COMENTARII

  1. Intepati sunt sun 40%. Cu ser avand baza ptr varianta Wuhan de acum 2 ani. Adica protectie 0,8%. RIP vaccinare, Canci vacccin.

  2. Intepati sunt sunt 40%. Cu ser avand baza ptr varianta Wuhan de acum 2 ani. Adica protectie 0,8%. RIP vaccinare, Canci vacccin.

  3. Bai Rafilstein, noul tau numele de alint e Prafila de acum, asa ca sa ai noroc in viata, si sa iti cada mancarea in kakat in fiecare zi, bai tzukalarule infect de tampit !! Nu mai baga dume din astea cu lozinci naziste, ca nimeni nu va mai crede, maxim sint cam 5.5 – 6 milioane de boi si vaci de romales vaxxinati in cap si in vene, ca drogatii, dar din care cam 1.5 milioane sunt aia mai smecheri care au facut rost numai de hartii, ca doar au bani de unde sa dea, asta ca sa intelegi si tu cat de multa incredere au romanasii tai in tine, si in tot sistemul medical romanesc, adica incredere e nu 0, ci e sub 0 !! Bai Prafila, cam asta sunteti voi niste sub-zero !! Ha ha ha 🙂 Bai, toti sis bat joc de voi, pana si curcile din Alaska rad de voi, si de pitikul ala pitikot din Sluj napoca, care a transformat tot orasul ala de tefelei turbati in niste catacombe, de nu au oamenii intregi la cap si ne-vaxxinati pe unde sa se plimbe !! Bine ca macar cand ajung si pe acolo rusnacii o sa se simta aia ca acasa, peste tot sunt numai gropi si transee, macar nu mai trebuie sa dea cu nucleara si pe acolo, ca a dat maskota aia de pitikot de Blokulet !! Ha ha ha 🙂 Bai vaxxinatilor, acum e cazul si timpul sa o luati serios in mana !! Ha ha ha 🙂 Bai, multumim inca o data pentru spectacolul dement jucat de voi, oircum nu e pacar de voi, majoritatea dintre voi veti cam da coltul in maxim 2-3 ani, asa ca aia e, se cheama Ghinion Iliescu, vorba unui clasic in viata !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger