AcasăCORONAVIRUSVaccinarea NU aduce sfârșitul pandemiei Covid-19!

Vaccinarea NU aduce sfârșitul pandemiei Covid-19!

Lumea nu va putea să revină la normalitate grăbind sfârșitul pandemiei Covid-19 cu ajutorul vaccinării obligatorii. Deși tot mai mulți experți pun la îndoială o asemenea strategie, Israelul și Chile au avansat cu programul celei de-a patra doze. Iar Grecia a anunțat și ea că va oferi o a patra injecție persoanelor cu un sistem imunitar slăbit (plan deja aprobat de autoritățile sanitare), la fel ca Germania, care ia în considerare această mișcare. Și Marea Britanie a cochetat posibilitatea asta, dar experții din Regatul Unit au respins ideea, cel puțin pentru moment.

Însă, potrivit Politico, numeroși specialiști în sănătate publică insistă că stimularea continuă a vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 este o strategie nesustenabilă. Pe cale de consecință, acest drum e puțin probabil să ajute țările bogate să se întoarcă la normalitate.

OMS explică unde greșesc marile puteri

În timp ce dovezile științifice încă nu susțin necesitatea vaccinării obligatorii a oamenilor, există un alt argument care vine împotriva unei astfel de practici. Și îl oferă chiar șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus: „Rapel după rapel într-un număr mic de țări nu va pune capăt pandemiei, în timp ce miliarde de oameni rămân complet neprotejate în fața virusului”.

Devenit, prin prisma intereselor financiare (și nu numai!) avocatul Big Pharma, Bill Gates insistă pentru vaccinare cu regularitate, o dată la câteva luni, pentru mulți ani de acum înainte. Dar experții în medicină susțin cu argumente că boostere regulate, repetate la fiecare câteva luni, nu reprezintă o strategie care va face bine lumii, chiar dacă unele națiuni sunt presate cu această idee. Principala problemă stă în faptul că în multe țări încă nu s-a atins un nivel ridicat de vaccinare nici măcar cu prima sau a doua doză, așa că despre boostere regulate nici nu are rost să se vorbească.

Concluzia trasă de specialiștii din Occident este că autoritățile trebuie să se concentreze mai mult pe prevenirea și mai puțin pe limitare.

Boosterul nu este sustenabil

Apariția tulpinii Omicron în Botswana și Africa de Sud, unde vaccinarea (prima doză și rapelul) este la un nivel extrem de scăzut, ilustrează mantra repetată de șeful OMS: „Nimeni nu este în siguranță până când toată lumea nu este în siguranță”.

Shabir Madhi este unul dintre cei mai importanți experți în domeniul virologiei, profesor de vaccinologie la Universitatea din Witwatersrand (Africa de Sud). De curând, el a sfătuit guvernul sud-african în privința campaniei de imunizare a populației împotriva coronavirusului. În opinia sa, mesajul corect pentru lupta împotriva pandemiei încă nu a ajuns în toate țările lumii. „Numai cineva miop face planuri pentru a patra sau mai multe doze de vaccinare. Chiar nu cred că țările care merg cu doze booster și vaccinează masiv pentru a patra oară au un obiectiv clar. Asta, cu excepția cazului în care acei oameni cred cu adevărat că pot elimina cumva virusul, iar apoi se gândesc că își pot menține granițele închise față de restul lumii pentru a preveni importul de alte variante”, a explicat Shabir Madhi.

În Marea Britanie, președintele Comitetului Consultativ pentru vaccinare, Andrew Pollard, a declarat că „nu este accesibil și nici durabil să vaccinezi pe toată lumea de pe planetă la fiecare patru până la șase luni. Nici măcar nu am reușit să vaccinăm pe toată lumea din Africa cu o singură doză, așa că, în mod cert, nu vom ajunge la un punct în care a patra doză pentru toată lumea este ceva sustenabil”.

Big Pharma știe ce știe: crește capacitatea de producție a vaccinurilor!

Totuși, dacă experții spun că nu e nevoie în prezent de dozele booster, Big Pharma face exact pe dos. Ignorând complet mesajele venite din toate părțile, giganții din industria farmaceutică au decis să crească producția de vaccinuri, semn că undeva există un plan bine pus la punct.

Obiectivul OMS, de vaccinare a 40% din populația lumii până la sfârșitul lui 2021, a fost ratat. Dar asta nu contează, important e că pe piață există, conform ONG-ului Allocation of Vaccines, suficiente vaccinuri pentru a injecta 70% din populația lumii cu trei doze până la jumătatea anului 2022!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
953 afisari

1 COMENTARIU

  1. aceasta mascarada se va sfarsi asa cum s-au sfarsit toate pina acum , prin imunizare naturala . Suedia a avut dreptate la inceput pina nu a fost si arafatul lor manjit cu banii big pharma . propaganda va spune ca vaccinul a terminat boala , de asta insistenta pentru vaccinare , de frica ca se termina si nu poate pune pe seama vaccinului . vedeti vaccinul si-a facut treaba !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger