Cauta

Statul român, un nou control la OMV Petrom. Compania riscă să rămână fără licența de exploatare a zăcământului din Marea Neagră

OMV Petrom

Statul român, un nou control la OMV Petrom. Compania riscă să rămână fără licența de exploatare a zăcământului din Marea Neagră

Guvernul României a trimis al doilea control la OMV Petrom, după ce compania a înregistrat un profit record. Totul vine după ce OMV a refuzat să plătească taxa de solidaritate.

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a făcut un control la sediul companiei. Reclamă că OMV nu a depus planul de dezvoltare pentru zăcământul Neptun Deep, deşi avea termen-limită luna decembrie.

Compania riscă o sancțiune gravă

Cea mai gravă sancţiune riscată de companie, potrivit Legii Petrolului, ar fi retragerea licenţei de exploatare. Alături de Romgaz, OMV Petrom ar urma să scoată gaze din Marea Neagră. Decizia finală de investiţie va fi luată la mijlocul acestui an.

OMV Petrom a obținut un profit net de 10,3 miliarde lei anul trecut, în creștere cu 260% față de anul precedent când obținuse doar 2,86 miliarde de lei.

Conform bazei de calcul a taxei de solidaritate și a profiturilor înregistrate de OMV Petrom în perioada 2018-2022, austriecii ar trebui să plătească la bugetul de stat al României peste 1,2 miliarde de lei, adică cel puțin 33% din media profiturilor impozabile generate în perioada 2018-2022.

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, şi-a planificat investiţii de 6 miliarde lei, mai mari cu aproximativ 70%, dedicate în principal proiectului Neptun Deep, accelerării proiectelor cu emisii de carbon reduse şi zero, precum şi reviziei planificate a rafinăriei Petrobrazi.

Ultimele stiri

  • ULTIMA ORĂ. Au fost găsite trupurile a doi dintre cei trei tineri de origine română dispăruţi în apele râului Natisone, din Italia
  • UE cere prioritate zero pentru eoliene la intrarea în sistem. Celelalte capacități trebuie închise
  • Izmenele deontologelii trebuie înlocuite cu chiloții de mall
  • Caz înfiorător în Dolj! Un copil în vârstă de 13 ani a murit înecat. Poliţia a deschis un dosar penal
  • Accident grav: au fost implicate un autoturism şi un autobuz. Șase persoane, duse la spital
  • Cel mai mare criminal în serie din istoria Canadei, Robert Pickton, a murit. Fusese atacat în închisoare
  • ÎPS Teodosie: Orice atac de panică „însemnează o împuţinare de suflet”/ Ce spune Arhiepiscopul despre „patima” statului la telefon
  • O mașină a luat foc pe Autostrada București-Pitești. Care a fost cauza izbucnirii incendiului
  • Horoscop 2 iunie 2024. Primiţi nişte veşti importante
  • Burduja, despre întâlnirea cu Iohannis, de la Cotroceni: „Nu este o chestiune neobişnuită” – VIDEO
  • Exit mobile version