AcasăNewsRECORD de încasări în 2022 pentru OMV Petrom. Cel mai mare profit...

RECORD de încasări în 2022 pentru OMV Petrom. Cel mai mare profit înregistrat vreodată în România! / Ce a decis Austria în privința taxei de solidaritate

omvOMV Petrom, profit record în 2022, cel mai mare vreodată în România. Ce a anunțat compania despre plata taxei de solidaritate

OMV Petrom a obținut un profit net de 10,3 miliarde lei anul trecut, în creștere cu 260% față de anul precedent când obținuse doar 2,86 miliarde de lei. În raportul publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB), compania precizează că se așteaptă să nu plătească taxa de solidaritate introdusă de Guvern.

OMV Petrom, cea mai mare companie listată la Bursa de la Bucureşti, reafirmă că se aşteaptă să nu intre în scopul acestei contribuţii de soliditaritate pentru 2022, compania făcând referire la OUG de suprataxare a profiturilor din energie.

Compania se așteaptă să NU plătească taxa de solidaritate

“În baza rezultatelor financiare preliminare aferente anului 2022 ale OMV Petrom si a prevederilor acestei ordonante de urgenta, se asteapta ca OMV Petrom sa nu intre in scopul acestei contributii de solidaritate pentru anul fiscal 2022, avand mai putin de 75% din cifra de afaceri in sectoarele definite: extractia titeiului, extractia gazelor naturale, extractia huilei si fabricarea produselor obtinute din rafinarea petrolului”, transmit oficialii OMV Petrom.

Potrivit acestora, în 2022, OMV Petrom a contribuit deja prin plata redeventelor, taxelor suplimentare si a altor contributii specifice industriei cu aproximativ 7,3 mld lei, pe langa impozitul pe profit de 2,2 mld lei. “În total, taxele specifice industriei au crescut de circa 4 ori comparativ cu 2021”.

Reprezentații companiei au subliniat că au activități și în alte sectoare, astfel, „făcând toate calculele, am concluzionat că avem o cifra de afacere sub 75 la sută, astfel nu datorăm această contribuţie. Dacă ANAF va ajunge la altă concluzie, vom plăti toate taxele” a mai spus Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

România a transpus acest regulament prin OUG 186/2022, aprobată şi publicată în decembrie 2022. Aceasta ordonanţă urmează să fie supusă procesului de aprobare în Parlament, ca atare poate fi obiectul unor modificări.

author avatar
Andreea Vlad
728 afisari

7 COMENTARII

  1. trebuie raspuns la intrebari pertinente:
    1- de ce a cumparat OPM statiile din serbia si bulgaria de la OMV?
    De ce le asigura produse cu plata din OPM?
    De ce se da comanda de motorina din import prin terte firme ale OMV?
    A fost premiat R. Caprau de Auchan cu sute de mii de euro? De ce ?
    etc
    Urmeaza pe e&P , Cristoff, fier vechi etc

  2. Jefuitorii sunt protejati,sustinuti,incurajati ,bazandu-se evident pe parandaratul consistent pe care-l achita la timp conform intelegerii.Asa ca ce mai vreti ba fraierilor,noi ne achitam de obligetiile pe care ni le-am asumat.Pt.lamuriri detaliate,stie toata lumea cui sa va adresati,vreti sa va si spunem cui platim de ani de zile parandaratul ? Ca doar stie tot satul.

  3. OMV=GAZPROM tot ei sunt dar au bagat in fata slugi-marionete pe austrieci

  4. Hai sa asteptam raspunsul fiscului roman. Dar oricum profitul de 2 mld e colosal si sa intre tot in bugetul austriac…
    Sau sa il dea statul austriac pentru garduri la granita.

  5. Avem o justitie care prin ceea ce face dovedeste , asa cum se mentioneaza mereu in presa/TV independente si in declaratiile publicului larg , ca este aservita regimului iohanis/basescu si statului paralel antiromanesc !!!
    Aceasta concluzie este dovedita de hotararrile aberante , nedrepte ale justitie in cazuri celebre evidente de acuzare in baza unor dosare penale false , printre care , dosarele dovedite false, „portocala”/kovesi, condamnarea nedreapta la comanda politica a lui Liviu Dragnea pentru ca a prezentat public 40 dosare cu faptele penale ale lui iohanis ascunse de cei din justitie , si alte cazuri de condamnari la detentie a unor persoane ce s-au impotrivit regimului basescu/iohanis , dosare si fapte ce s-au dovedit false si ulerior achitate !!!!
    Iar acum sunt de noaptea mintii , acuzele false idioate facute in mod grosolan in presa si TV aservite regimului iohanis , la adresa lui Ioan Tiriac care acum aprox. o luna ,dupa ce a fost respinsa intrarea noastra in Shenghen, a criticat faptul ca reprezentntii statului roman nu sustin cu demnitate cauzele si drepturile Romaniei in relatiile externe , de asemenea tot cu aproximativ o luna in urma Victor Piturca a crticat faptul ca presedintele iohanis nu a facut si nu face nimic bun pentru romani si Romania , iar acum ca din senin DNA si institutiile statului il aresteaza pe Victor Piturca si pe fiul sau , acuzandu-l de niste fapte inexistente aberante !!!
    Toate acestea in conditiile in care DNA , organele de Justitie din tara noastra impreuna cu aparatul de propaganda aservit, NU FAC SI NU SPUN NIMIC despre fapte grave prin care sa jefuit si se jefuieste Romania ce a ramas fara industrie , fara cele 400 de nave maritime comerciale de mare tonaj , fara resursele energetice si minerale , au fast date strainilor de ex. societati bancare BRCE, BCR, de telecomunicatii PTTR, care inainte de a fi date strainilor, statul roman a investit ,pentru modernizarea acestor societati , sume ce au fost mai mari decat pretul total ce l-a primit de la acesti straini !!!!

  6. Cand esti o turma de oi si nu un popor cu coloana, iti meriti soarta roman slugoi, fiu de cățea

  7. Doamne ca multi sint cei mituiti de OMV , mint ca porcii pe la tv si vorbesc de parca ar fi austrieci , ce denunt mai trebuie cand ii auzi ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger