AcasăAfaceriEconomieGuvernul vânează OMV Petrom: au găsit soluţia prin care austriecii să plătească...

Guvernul vânează OMV Petrom: au găsit soluţia prin care austriecii să plătească la noi taxa de solidaritate

omvOMV Petrom va plăti taxa, ca să nu piardă licența de exploatare. Cât datorează compania austriacă statului român

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, şi Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, s-au întâlnit marţi pentru a discuta pe tema taxei de solidaritate, după ce OMV Petrom a anunţat într-un comunicat că nu va plăti această taxă în România.

Specialiştii ar fi găsit un artificiu legislativ prin care gigantul austriac OMV Petrom ar fi obligat să plătească taxa de solidaritate în România, către ANAF.

Reglementări la OUG

OUG-ul prin care aceasta este reglementată va fi modificat în Parlament, în așa fel încât să inclusă și companii precum Petrom. Modificările vin în plus față de prevederile din Regulamentul European, care au fost transpuse în OUG. Amendamentele, spus surse din coaliție, vor face imposibil ca OMV Petrom să ocolească plata taxei de solidaritate.

În cazul în care calea parlamentară ar fi prea de durată, modificările vor fi făcute tot prin OUG. Liderii coaliției ar prefera să fie făcute prin Parlament tocmai pentru a da greutate mutății.

Ce articol va fi modificat?

Art. 2, pct. 17 „societăți din Uniune și sedii permanente care desfășoară activități în sectoarele țițeiului, gazelor naturale, cărbunelui și rafinăriilor” înseamnă societăți din Uniune sau sedii permanente care generează cel puțin 75 % din cifra lor de afaceri din activități economice în domeniul extracției, mineritului, rafinării țițeiului sau fabricării produselor de cocserie, astfel cum se menționează în Regulamentul (CE) nr. 1893/2006 al Parlamentului European și al Consiliului.

OMV Petrom a intrat în colimatorul autorităţilor fiscale din România, în urma anunţului companiei că nu va plăti contribuţia de solidaritate, motivând că veniturile din extracţia hidrocarburilor şi rafinare nu depăşesc 75% din cifra de afaceri.

author avatar
Andrei Ștefan
681 afisari

10 COMENTARII

  1. Nationalizati privatizarea ptr ca afostILEGALA cu incalcarea Constitutiei.PUNCT

  2. O sa le suga guvernul toata vaselina din tzeava principala a lui OMV, suntem prea prost si prea slugi ca sa facem ceva.

  3. Da, cu voturile romanilor pivind nationalizarea si aruncare lor peste granita, cum ramane ???

  4. A dat și ue o directiva care ne ajuta și au săpat o ai nostrii și pe asta printr o oug care i au exonerat de plata !!

  5. Cine a venit cu mareata idee a procentului de 75%, ala e vinovat! In directivele mUE se preciza acel procent sau a fost inventie romaneasca? Ce-i impiedica sa dea o noua ordonanta in care sa scoata procentul, sau sa reduca procentul la 50% astfel incat sa se incadreze la plata si OMV-Petrom? Daca nu vor sa aplice aceasta rezolvare simpla si continua pe linia investigatiilor ANAF care nu vor duce nicaieri, inseamna ca interesele austriecilor sunt protejate de tradatorii care sunt la comducerea tarii.

  6. Sa plateasca OMV si pentru Franz Iosef si pentru Maria Tereza si pentru tot ce au furat din Romania, in special din Transilvania, in ultimii 400 de ani!

  7. Societatea financiară specializată în toate domeniile de împrumut.
    Vă punem la dispoziție oferte adaptate la toate nevoile dumneavoastră de finanțare cu un credit personal și investim în proiectele dumneavoastră majore.
    Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele.
    Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto.
    Vă însoțim în finanțarea proiectelor dumneavoastră, cum ar fi construcția casei, a birourilor, a afacerii dumneavoastră sau a unui proiect care necesită finanțare externă.
    Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumit: Email: poulaintherese4@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger