Cauta

„Transumanismul” e aici! Cum te transformă Elon Musk în omul-maşină. Cine controlează Telepathy, cipul implantat în creier (VIDEO)

Compania lui Elon Musk, sub investigație în SUA. Neuralink a ucis 1.500 de animale / Experimente în grabă, moarte și suferință / Foto: printscreen

Un implant cu 64 de fire, 1.024 de electrozi și o baterie fără fir. Telepatia va ajuta persoanele cu deficiențe motorii să controleze smartphone-urile și computerele doar cu puterea gândului, acesta este Neuralink, dispozitivul anunțat de Elon Musk.

Desigur, acestea sunt explicaţiile ce ni se „servesc” de-a gata. În realitate, odată cu dezoltarea acestui cip, se doreşte controlul total asupra creierului unei persoane.

„Telepathy”, implantat în creierul unui om

Neuralink se bazează pe ideea că tehnologia calculatoarelor și electronicele moderne pot înregistra și interpreta semnalele electrice produse de celulele nervoase – neuroni.

Musk’s Neuralink: First Patient Receives Brain Implant

Această tehnologie poate apoi să comunice înapoi cu corpul generând propriile sale semnale. În acest fel, oamenii de știință speră că vor putea, spre exemplu, să conecteze o persoană nevăzătoare la calculatoare prin trimiterea de semnale de la o cameră video spre cortexul vizual al omului pentru a-i permite să vadă.

Ce presupune implantul Neuralink?

Implantul Neuralink este alcătuit din cinci elemente: o capsulă exterioară (cea care conține implantul și este instalată în creier) care este „biocompatibilă”, o baterie care poate fi încărcată din exterior, cipurile și componentele electronice care traduc semnalele creierului și le transmit dispozitivelor și, în sfârșit, cei 1024 de electrozi distribuiți pe 64 de fire ultra-subțiri care sunt conectate la creier.

Implantul este apoi conectat la o interfață între om și mașină care permite pacientului-utilizator să efectueze acțiuni pe un ecran prin gândire.

Musk susține că întreaga procedură de implantare a cipului durează doar 30 de minute, iar singura urmă care rămâne vizibilă este cicatricea de la incizie. Pacienții nu trebuie să facă anestezie generală și se pot întoarce acasă în ziua operației.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version