Cauta

Roverul Perseverance, care a plecat pe Marte, a făcut NASA de râs! Cum a dat chix (VIDEO)

rover Perseverence

Roverul Perseverance, care a plecat pe Marte, a făcut NASA de râs! Cum a dat chix

Roverul Perseverance a făcut NASA de râs. N-a reuşit să colecteze o bucată de rocă de pe Marte, prima dintre cele aproximativ 30 de mostre care vor fi aduse pe Pământ în câţiva ani pentru a fi analizate.

Agenţia spaţială americană publicase anterior în cursul zilei fotografii care arată clar, lângă umbra vehiculului, o mică movilă cu o gaură în centru – prima săpată de robot pe Planeta Roşie.

Últimas Noticias de Marte - 7 de Agosto 2021

A început prelevarea de probe”, a scris pe Twitter Thomas Zurbuchen, directorul departamentului ştiinţific al agenţiei spaţiale americane.

De ce a eşuat Perseverance?

Testul de forare de vineri trebuie acum studiat în detaliu pentru a determina ce nu a mers bine înainte ca echipa să poată programa următoarea încercare de colectare de probe.

Acesta nu este rezultatul la care ne aşteptam, există întotdeauna un risc atunci când ne lansăm într-o explorare fără precedent'”, a declarat Zurbuchen într-un comunicat.

Există semne de viaţă pe Marte? Cel puţin asta caută roverul Perseverance. Mai exact, cercetează după urme de viaţă microbiană fosilizate în roci, dar şi de a înţelege mai bine geologia marţiană şi clima planetei.

Când vor fi aduse eșantioanele pe Pământ

NASA plănuieşte o misiune care să aducă eşantioanele pe Pământ în anii 2030 pentru a fi analizate cu instrumente mult mai sofisticate decât cele care pot fi duse pe Marte în prezent.

Dezvoltarea şi construcţia roverului a costat aproximativ 2,5 miliarde de dolari şi a durat opt ani.

Misiunea a decolat din Florida în urmă cu aproape un an. Modulul, care are dimensiunile unui SUV mare, a aterizat la 18 februarie în craterul Jezero, despre care oamenii de ştiinţă cred că a găzduit un lac adânc acum 3,5 miliarde de ani, un mediu care ar fi putut crea condiţiile necesare pentru viaţa extraterestră.

Ultimele stiri

  • Schema germană: schimb de mașini pentru a evita tarifele americane
  • De ce continuă să moară elitele lui Putin?
  • Reforma serviciilor de informații din SUA sau lupta lui Donald Trump cu ”deep state” (II)
  • Imagini incredibile! O furtună puternică a făcut prăpăd în Sinaia. Vijelia a luat pe sus acoperișuri și a doborât mai mulți copaci – FOTO/VIDEO
  • COTAR acuză: ASF închide ochii în fața unui nou faliment pe piața polițelor RCA, iar ANAF controlează doar firmele care au capital românesc
  • „Pe drumul gustului”, o declarație de război împotriva prostituării televiziunii culinare
  • În 2025, unii mai poartă mască, iar alții încă trimit pornache pe whatsapp
  • La 15 ani, un elev clujean uimește lumea științifică cu o stație care „analizează atmosfera”. Performanțele l-au recomandat pentru campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • PE relaxează regulile privind stocurile de gaze. Ion Sterian: „Este un lucru bun pentru România”
  • Detoxifierea hormonală: Ce înseamnă și de ce este tot mai populară în rândul femeilor?
  • Exit mobile version