AcasăȘTIRI EXTERNERUSIA a testat cea mai teribilă rachetă balistică intercontinentală! SARMAT poate atinge...

RUSIA a testat cea mai teribilă rachetă balistică intercontinentală! SARMAT poate atinge o viteză de 20Mach și are nume de cod „SATAN 2” în clasificarea NATO! – VIDEO

Vladimir PutinVladimir Putin și-a încordat mușchii! SATAN 2, noua amenințare pentru NATO! / Racheta nucleară Sarmat, fără egal în lume

Armata rusă a testat cu succes, miercuri, 20 aprilie, o rachetă balistică intercontinentală din gama SARMAT. Arma de ultimă generație, numită „Satan 2” în terminologia NATO, a fost lăudată de președintele Vladimir Putin.

El a precizat că această rachetă este fără egal în lume şi îi va face pe inamicii Kremlinului să tremure de frică.

SARMAT, mesaj pentru SUA!

Liderul de la Kremlin este convins că SARMATR, o armă „cu adevărat unică”, va întări potențialul de luptă al armatei ruse, „va asigura în mod fiabil securitatea Rusiei împotriva amenințărilor externe și va da de gândit celor care, în isteria unei retorici frenetice, încearcă să ne amenințe țara”, potrivit The Moscow Times.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, racheta a fost lansată de la cosmodromul Plesețk, din nord-vestul Rusiei, și a lovit ținte din Peninsula Kamceatka, în estul îndepărtat.

„SARMAT este cea mai puternică rachetă, cu cea mai mare rază de distrugere a țintelor din lume, ceea ce va crește semnificativ puterea de luptă a forțelor nucleare strategice ale țării noastre”, a precizat Ministerul rus al Apărării.

SARMAT poate lansa până la 10 focoase nucleare deodată!

Sarmat este o rachetă balistică intercontinentală grea de tip nou, pe care Rusia ar putea să o desfășoare cu 10 sau mai multe focoase pe fiecare rachetă, potrivit Serviciului de Cercetare al Congresului SUA.

Racheta este în dezvoltare de ani de zile.Lansarea de miercuri nu este o surpriză pentru Occident, dar vine într-un moment de tensiune geopolitică extremă, urmare a războiului din Ucraina.

Roscosmos intenționează să înceapă livrările de rachete Sarmat către forțele armate în toamnă, după finalizarea testelor de zbor, a declarat directorul general al companiei, Dmitri Rogozin, potrivit The Moscow Times.

SATAN 2 nu îi sperie pe americani

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că testul Rusiei cu racheta balistică intercontinentală SARMAT nu a fost o surpriză.

Statele Unite susțin că au fost înştiinţate, prin acordurile internaţionale de notificare, că Rusia plănuia lansarea acestei rachete balistice intercontinentale. Americanii chiar recunosc că au urmărit lansarea SATAN-2, cum este cunoscută racheta în terminologia NATO.

SUA apreciază că această rachetă nu este încă operaţională în inventarul rusesc, au mai precizat sursele citate.

„Un astfel de test este unul de rutină şi nu a fost o surpriză” – John Kirby, secretarul de presă al Pentagonului

author avatar
Andreea Vlad
1.149 afisari

3 COMENTARII

  1. El și aliatul lui, Kim, mai fac teste cu rachete balistice în zilele noastre. O putere nucleară poate fi un uriaș cu picioarele de lut. Rusia e pe cea mai bună cale într-acolo.

  2. Nici un fel de problema,deoarece firma XYZ din tara ABC produce o naveta spatiala care zboara cu 30MACH si poate prinde racheta respectiva la interceptare.Urmeaza un nou episod din Tom&Jerry amestecat cu Chip&Dale…stati pe aproape nu parasiti programul Cartoon Network,noapte buna copii

  3. National.ro cel mai bun site de satira si umor, umorul rusesc este de neegalat.
    Andreea Vlad esti o mare jurnalista (in mintea ta , de fapt esti proasta de bubuie, mai ceva ca Satan 2)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger