AcasăȘTIRI EXTERNEALERTĂ! Coreea de Nord pregătește un test nuclear! VIDEO cu racheta care...

ALERTĂ! Coreea de Nord pregătește un test nuclear! VIDEO cu racheta care poate lovi orice oraș din America!

rachetaALERTĂ! Coreea de Nord pregătește un test nuclear! VIDEO cu racheta care poate lovi orice oraș din America!

Coreea de Nord „se pregătește pentru primul său test nuclear în cinci ani” la doar câteva zile după testarea rachetei balistice care poate ajunge oriunde în SUA.

Regimul lui Kim Jong Un pare să construiască în grabă o „scurtătură” către un tunel de testare nucleară din Punggye-ri, pentru a șaptea detonare nucleară subterană a țării, a informat duminică agenția de presă sud-coreeană Yonhap.

Avertismentele cu privire la testul nuclear vin la doar câteva zile după ce Phenian a lansat racheta balistică intercontinentală Hwasong-17, care ar putea livra un focos oriunde în Statele Unite.

La 25 martie, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) cu rază lungă de acţiune. Kim Jong Un, care apare în filmul de lansare îmbrăcat în geacă de piele, cu ochelari de soare şi flancat de militari în uniformă, este prezentat în slow motion în timp ce merge către un hangar, unde se află uriaşa rachetă.

Coreea de Nord vrea să devină o putere militară redutabilă

Numită Hwasong-17, această puternică ICBM, fusese dezvăluită prima dată în noiembrie 2020 şi botezată „racheta monstru” de către analişti.

„Vom continua să ne urmăm obiectivul de consolidare a capacităţilor de apărare naţională şi să dezvoltăm mai multe mijloace puternice de a lovi”, a declarat Kim Jong Un în faţa personalului care a participat la lansarea rachetei intercontinentale.

Cele mai recente informații despre planurile de testare nucleară ale Coreei de Nord provin de la autoritățile militare și de informații din Coreea de Sud, care spun că au detectat semne că Nordul restaurează o instalație subterană de testare care a fost închisă în timpul negocierilor din 2018.

author avatar
Andreea Vlad
276 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mă îndoiesc că sunt în stare să facă o rachetă nucleară.
    În al doilea rând, ajunge întreagă până în SUA ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger