Cauta

Vladimir Putin a ţinut un discurs la 2 ani de război în Ucraina: „Forțele nucleare sunt pregătite” (VIDEO)

Vladimir Putin s-a adresat, joi dimineaţă, celor două camere ale parlamentului rus, cu două săptămâni înainte de alegerile prin care va fi reconfirmat, cel mai probabil, pentru încă șase ani la conducerea statului.

Discursul despre starea națiunii marchează 2 ani de război în Ucraina.

Putin, ameninţări către Occident

Discursul lui Vladimir Putin a început cu o întârziere de un sfert de oră, adică la 11:15.

Am demonstrat împreună că suntem capabili să realizăm cele mai dificile obiective, să răspundem celor mai mari agresiuni. În societatea noastră predomină valori precum solidaritatea și perseverența.

Operațiunea specială este susținută de majoritatea rușilor și, în ciuda pierderilor, oamenii nu și-au pierdut speranța. Oamenii trimit pachete pe linia frontului pentru a-i susține pe soldații care luptă în Ucraina.

Watch live: Putin gives annual Moscow address as Russian forces advance in Ukraine

Organizațiile caritabile au strâns miliarde de ruble pentru a susține operațiunea specială. Vreau să subliniez activitatea Comitetului Apărătorilor Patriei și cer autorităților să susțină familiile celor de pe front.

Vom dezvolta instituțiile democratice și nu vom permite nimănui să se amestece în afacerile noastre interne. Așa-numitul Occident, cu dispozițiile lui coloniale, s-a obișnuit să aprindă conflicte naționale în întreaga lume.

Occidentul vrea să facă în Rusia tot ce au făcut în alte părți ale lumii, inclusiv în Ucraina, vor o Rusie slabă, vor să fim slabi din interior. Nu a reușit, pentru că s-a confruntat cu opoziția dură a poporului nostru, care și-a dovedit, de secole, unitatea, și este o forță colosală, învingătoare.

Doar noi avem dreptul de a ne stabili drumul, de a ne apăra generațiile viitoare„, a afirmat Putin.

Vrea un nou sistem monetar

„Forțele nucleare strategice ale Rusiei sunt într-o stare de deplină pregătire.

Vom lucra cu aliații noștri să construim un nou sistem monetar internațional. Occidentul își discreditează propriul sistem bancar.

Rusia își dezvoltă dialogul cu țările asiatice, cu continentul Africa, suntem susținători sinceri ai suveranității lor.

Dezvoltăm relații cu țările arabe, spațiu care arată o dezvoltare dinamică extraordinară”, a mai spus preşedintele rus.

În 2022, când a început invazia din Ucraina, Putin nu a mai rostit discursul. Atunci, însuşi preşedintele a explicat că evoluţia dinamică a situaţiei nu permitea fixarea rezultatelor şi a planurilor pentru viitor.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version