AcasăȘTIRI EXTERNETransnistria ar urma să ceară anexarea la Rusia. Când ar putea anunța...

Transnistria ar urma să ceară anexarea la Rusia. Când ar putea anunța Putin acest lucru

sursa foto: romaniatv.net

Așa-zisa administrație din Transnistria ar urma să ceară alipirea regiunii separatiste la Federația Rusă. Cel puțin asta lasă să se înțeleagă un opozant de la Tiraspol.

La congresul așa-zișilor deputați de toate nivelele din Transnistria, care va avea loc pe 28 februarie, ar urma să fie adoptată o solicitare către Moscova privind alipirea regiunii separatiste la Federația Rusă – declarația a fost făcută de opozantul transnistrean Ghenadie Ciorba, citat de INFOTAG, potrivit Deschide.md.

Citiți și: Miroase a RĂZBOI la Chișinău: Transnistria vrea alipirea la Rusia!

America vrea România în război cu Rusia! Transnistria, luată cu asalt!

„Pe 29 februarie, Putin va anunța acest lucru”

Astfel, acesta a atras atenția asupra faptului că adunarea va avea loc cu o zi înainte ca președintele Rusiei, Vladimir Putin, să se adreseze către Adunarea Federală. Opozantul transnistrean nu exclude că această directivă de a organiza congresul să vină chiar de la Moscova.

Ciorba presupune că în cadrul forumului așa-zișilor deputați de toate nivelele din Transnistria ar urma să fie lansată o solicitare din partea locuitorilor din stânga Nistrului de alipire a regiunii la Federația Rusă, iar a doua zi, pe 29 februarie, Putin va anunța acest lucru Adunării Federale, care va lua decizia să dea curs cererii, notează aceeași sursă.

Citiți și:

Maia Sandu începe un ŞANTAJ cu gazul din România. Ameninţare pentru Transnistria

NATO, avertisment pentru Putin: „Cerem Rusiei să-şi retragă toate forţele staţionate în Transnistria”

Ciorba: „De aici vine și declarația recentă a ministrului de Externe al Rusiei”

Opozantul consideră că atât adunarea de la Tiraspol, cât și protestul organizat recent acolo împotriva așa-ziselor presiuni economice ale Republicii Moldova au drept scop să arate că locuitorii din Transnistria sunt împotriva Chișinăului.

„De aici vine și declarația recentă a ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, precum că Moscova nu va lăsa la greu cetățenii săi din Transnistria” – a declarat Ciorba.

Mai mult, acesta a îndemnat așa-zișii deputați ai regiunii să nu permită să fie luată această decizie, care îi va da lui Putin „pretext juridic pentru a aplica o lovitură pe teritoriul R. Moldova, inclusiv Transnistriei, sub orice pretext”.

Liderul separatiștilor de la Tiraspol, Vladimir Krasnoselski, a anunțat, luni, convocarea așa-zișilor deputați de toate nivelele în legătură cu pretinsele presiuni economice din partea Chișinăului.

author avatar
Andrei Coman
503 afisari

1 COMENTARIU

  1. ce e la est de nistru n0au decat dar ce e la vest e al nostru – tara de jos din moldova

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger