Cauta

Viktor Orban i-a tăiat macaroana lui Joe Biden. Cum se apără maghiarul, considerat „oaia neagră” a Europei

orban şi biden

Viktor Orban i-a tăiat macaroana lui Joe Biden. Cum se apără maghiarul, considerat "oaia neagră" a Europei

Viktor Orban a oferit un interviu postului american de televiziune Fox News, în care a abordat mai multe subiecte: de ce este considerat el „oaia neagră” a Europei şi de ce consideră o insultă la adresa poporului ungar includerea Ungariei de către preşedintele american Joe Biden în rândul „regimurilor totalitare”.

Schimbările politice din SUA şi Israel au însemnat pentru Ungaria pierderea unor aliaţi conservatori, a declarat premierul Viktor Orban. Acesta spune că a devenit „oaia neagră” a UE pentru că se opune unei societăţi de tip „post-creştin şi post-naţional”.

Ungaria a respins migraţia

Prin respingerea migraţiei, Ungaria s-a împotrivit majorităţii statelor Uniunii Europene, care „au decis să deschidă un nou capitol în istoria lor, pe care ele îl numesc noua societate”, un nou regim „post-creştin şi post-naţional” bazat pe existenţa mai multor comunităţi, a remarcat Viktor Orban.

Nu avem cum să ştim dacă rezultatul acestuia va fi bun sau rău, dar cred că este foarte riscant. Fiecare naţiune are dreptul să-şi asume riscul sau să-l respingă.

Noi, ungurii, am decis să nu riscăm”, iar această decizie a fost cauza „atacurilor dure” împotriva Ungariei şi „de aceea reputaţia mea (în UE) este foarte rea. Sunt tratat ca oaia neagră a UE”, explică premierul ungar.

Orban, insultat de Biden

Referindu-se la declaraţia din octombrie anul trecut în care preşedintele american Joe Biden a calificat Ungaria şi Polonia drept „regimuri totalitare”, Viktor Orban o consideră o „insultă personală la adresa poporului ungar, dar, cum el este preşedintele Statelor Unite, noi trebuie să fim decenţi, respectuoşi şi să spunem clar că ceea ce face el este jignitor”.

S-au răcit relaţiile între Ungaria şi SUA? Relaţiile bilaterale dintre Ungaria şi SUA sunt „în esenţă foarte bune”, mai ales în domeniul apărării, în cel economic şi comercial, „aşadar totul este bine, cu excepţia politicii atunci când liberalii sunt la guvernare la Washington”, a mai zis premierul de la Budapesta.

Ultimele stiri

  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Polițiști înjurați și amenințați de mai mulți indivizi, în plină stradă. Imaginile publicate de Sindicatul Europol – VIDEO
  • Ciucă: „Șansa PNL este să aibă candidat la președenție”
  • SUA avertizează că nu acceptă un joc la două capete al Chinei. Ori cu occidentul, ori cu rușii!
  • VIDEO| Putin și Xi își anunță frăția și condamnă Statele Unite
  • Guvernul mai împrumută 1,3 miliarde!
  • Poza Zilei
  • Exit mobile version