Cauta

Viktor Orban plânge după reforma europeană încercată de Silvio Berlusconi. Cum ar fi fost etichetat premierul maghiar drept „putinist”

Viktor Orban

Viktor Orban critică dur sprijinul european pentru Ucraina: „Cine ajută Ucraina, cine transportă arme și cine antrenează soldați este în război cu Rusia”

Viktor Orban a criticat proiectul reformei sistemului european de azil, întrebându-se dacă solicitanţii de azil prezenţi în Germania vor fi ”constrânşi să urce în vagoane” cu destinaţia Ungaria.

Opoziţia ungară a denunţat ”paralela ruşinoasă cu Holocaustul” făcută de Orban.

Viktor Orban şi Berlusconi au încercat să schimbe UE?

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, decedat luni la vârsta de 86 de ani în urma unei leucemii cronice, a încercat să schimbe Europa, dar a eşuat în faţa Bruxellesului, a afirmat premierul ungar Viktor Orban într-un interviu acordat publicaţiei italiene Libero, în marja funeraliilor.

Se pare că Viktor Orban şi Berlusconi au fost prieteni din toamna anului 1993, când omul de afaceri italian l-a contactat pentru că dorea să intre în politică.

Berlusconi s-a apropiat de lideri politici pe care-i considera cei mai interesanţi şi de la care avea ce învăţa, a remarcat Orban.

Liderul de la Budapesta şi Berlusconi au avut opinii similare asupra Uniunii Europene şi despre războiul din Ucraina. El a remarcat astfel că oricine are cu privire la acest război o opinie diferită de cea a preşedintelui american Joe Biden este etichetat drept „putinist”.

Orban mai spune că vede situaţia legată de acest război la fel ca Papa Francisc, „dar lumea noastră este în minoritate în Europa”.

A acuzat Bruxelles-ul de „abuz de putere”

Săptămâna trecută, Viktor Orban a calificat deja drept ”inacceptabil” acordul, el acuzând Bruxelles-ul de ”abuz de putere”.

Proiectul reformei sistemului european de azil prevede un sistem de solidaritate între ţările membre ale UE în preluarea refugiaţilor. Statele membre vor trebui să primească un anumit număr dintre solicitanţii de azil sosiţi într-o ţară a UE supusă unei presiuni din partea migraţiei sau să vină cu o contribuţie financiară.

Voi încerca şi eu (să schimb Europa) şi probabil voi avea mai mult noroc„, speră premierul ungar, care mai crede că „într-un an de acum înainte compoziţia majorităţii europene se va schimba”, făcând referire la alegerile europarlamentare din iunie 2024.

Ultimele stiri

  • Primarul Capitalei, Nicuşor Dan: „Am nenumărate lucruri pe care mi le reproşez” – VIDEO
  • Nicolae Ciucă îşi lansează cartea: Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic
  • Incident șocant la Parchetul Vaslui: o angajată ar fi dat foc unor documente şi ar fi încercat să se sinucidă
  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Exit mobile version