AcasăȘTIRI EXTERNEViktor Orban intră la "Solduri". Guvernul maghiar se ocupă de promoţiile din...

Viktor Orban intră la „Solduri”. Guvernul maghiar se ocupă de promoţiile din magazine

Viktor Orban cere Comisiei Europene să suspende procedurile de infringement. „Statele nu pot fi contestate și pedepsite”

Guvernul maghiar vrea să se a­sigure că rata inflaţiei va fi alcătuită dintr-o singură cifră până la finalul anului, iar în acest sens a anunţat că va introduce un sistem de monito­rizare a preţurilor care va include promoţii obligatorii în magazine.

Măsura plafonării preţurilor a fost deocamdată prelungită până la sfârşitul lunii iunie.

Alimentele de bază, la promoţii

Cum va acţiona Guvernul maghiar în cazul promoţiilor din magazine? Executivul de la Budapesta a împărţit alimentele de bază în 20 de categorii, iar în fie­care săptămână retailerii trebuie să ofere una dintre acestea la o reduce­re de cel puţin 10% faţă de cel mai mic preţ din ultimele 30 de zile.

Măsura promoţiilor obligatorii va intra în vigoare cel târziu la înce­putul lunii iulie.

Mâncarea, mai scumpă cu 43% în Ungaria

Ungaria are una dintre cele mai ridicate rate ale inflaţiei, de peste 25%, aceasta erodând puternic cererea de consum şi împingând economia ţării în recesiune tehnică.

Preţurile de pe piaţă erau mai mari decât în prezent când a fost introdus plafonul preţului la benzină. Potrivit ministrului, nu există o astfel de propunere, însă dacă preţurile carburanţilor vor creşte din nou, pot începe negocieri.

author avatar
Andrei Ștefan
401 afisari

3 COMENTARII

  1. E ieftina bautua hell marca ungureasca asa ca se salveaza. Asta ii salveaza marca proprie!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger