Cauta

Viermi și insecte în meniul elevilor din Olanda! Școlile servesc doar prânzuri fără carne

viermi

Viermi și insecte în meniul elevilor din Olanda! Școlile servesc doar prânzuri fără carne / captură video

Sute de școli din Țările de Jos oferă acum prânzuri care conțin viermi de făină și insecte, ca înlocuitor durabil al cărnii.

Aceasta face parte dintr-o campanie de conționare pentru normalizarea mâncatului de insecte. Așa numita campanie „Taste Mission Adventurous Proteins” a fost dezvoltată de grupul Dutch Food Week și Wageningen University & Research.

Elevii din Țările de Jos au încercat prânzul cu viermi și insecte

Scopul campaniei este de a comportament în rândul copiilor pentru a accepta hrana durabilă. Primii copii care au încercat preparate cu viermi și insecte sunt elevii unei școli primare din Zwolle, potrivit bakithehammertcw.wordpress.com.

La început aceștia au ezitat să bage în gură mâncarea care conține viermi de făină. Unii le-au băgat cu grijă în fură, dar pe măsură ce papilele gustative descoperă gustul, fețele copiilor se luminează: „Are gust de nuci”, spun ei.

100 schools in the Netherlands offer insects to children as food-new normality

Nu s-au servit preparate doar din viermi de făină. Elevii de clasa a VII-a au putut să guste și mâncărurile făcute cu viermii rădăcinilor și alte insecte.

Această campanie mondială de consum de insecte este doar o fațetă a marii resetări, legată de încercarea de a forța fermierii să reducă emisiile de metan.

Viermii de făină au devenit aliment în UE

Fermierii olandezi au organizat numeroase proteste împotriva politicii guvernului de a reduce cu 30-70% folosirea azotului în agricultură și zootehnie, ducând în acest fel la închiderea a circa 30% din fermele din țară.

Protestatarii fac apel la blocarea depozitelor de unde se aprovizionează supermarketurile. Oricum, protestele au provocat pierderi de zeci de milioane de euro lanțurilor de supermarketuri.

La începutul acestui an, când guvernul olandez încerca să-i convingă pe fermieri să renunțe la agricultură (o politică aplicată și de guvernul de la Londra), Comisia Europeană anunța că a autorizat scoaterea pe piață ca aliment a celei de a treia insecte, Acheta domesticus, greierele de casă. Noul aliment constă în varianta înghețată, uscată sau pulbere a greierelui de casă.

Se intenționează să fie comercializat ca snack sau ca ingredient în anumite produse alimentare. În plus, Comisia a autorizat pentru a doua oară scoaterea pe piață sub forma înghețată, uscată sa pulbere a viermelui galben, tot ca nou produs alimentar”. A treia insectă autorizată de UE ca aliment este lăcusta călătoare.

Ultimele stiri

  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să primească vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această situaţie
  • ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti
  • Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic
  • Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici
  • Motivele pentru care Volodimir Zelenski nici nu vrea să audă de un armistiţiu cu Rusia pe durata Jocurilor Olimpice 2024
  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Exit mobile version