Cauta

UPDATE Răzmeriță în Portland, după ce un tânăr care a UCIS doi oameni a fost declarat nevinovat! Cum au motivat juraţii? (VIDEO)

Kyle Rittenhouse

Verdict controversat în SUA în cazul tânărului care a UCIS 2 oameni: nevinovat! Cum au motivat juraţii?

Kyle Rittenhouse, tânărul în vârstă de doar 18 ani judecat zilele acestea pentru că a împușcat trei persoane, dintre care două mortal, în timpul unor proteste din august 2020 din Kenosha, Wisconsin, a fost găsit nevinovat vineri de toate capetele de acuzare.

UPDATE 11.49. Aproximativ 200 de protestatari din Portland, Oregon, au spart geamuri și au aruncat cu obiecte în poliție vineri seară, după ce un juriu l-a achitat pe Kyle Rittenhouse. Marșuri de protest au avut loc și la Chicago și New York, dar și la Kenosha, Wisconsin, acolo unde anul trecut Rittenhouse a ucis două persoane.

Smashed windows left in wake of declared riot in Portland Rittenhouse protest

––––––––––––––––––––––

Adolescentul, care risca închisoare pe viață, a pledat pentru legitimă apărare.

Kyle Rittenhouse acquitted on all charges | Special Report

Tânărul ar fi acţionat în legitimă apărare

El a fost acuzat că anul trecut, când avea 17 ani, a împușcat trei oameni în timpul protestelor violente din orașul american Kenosha, care au urmat uciderii de către poliție a unui bărbat de culoare. Două victime au şi murit.

Elie Honig, analist CNN pe probleme legale, afirmă că verdictul juriului nu poate fi atacat, astfel că nu va exista un apel împotriva deciziei.

E gata. Acuzarea nu poate face apel. Un verdict de nevinovăție este definitiv. Este finalul procesului împotriva lui Kyle Rittenhouse”, a spus analistul. El arată că legea statului Wisconsin în general este în favoarea inculpaților care susțin că au fost în legitimă apărare – așa cum s-a apărat și Kyle Rittenhouse.

De ce a tras Kyle Rittenhouse cu arma?

Tot incidentul s-a întâmplat când Kyle venise înarmat la protest, de partea autorităților, alături de alți civili înarmați care încercau să păzească proprietățile de a fi distruse. Cu doar puțin timp înainte să deschidă focul, el a fost fotografiat în timp ce curăța graffiti de pe zidurile din oraș.

Inculpatul a fost urmărit într-o parcare de Joseph Rosenbaum, în vârstă de 36 de ani, care a aruncat un obiect înspre el. Nu după mult timp, Rittenhouse a tras de mai multe ori în Rosenbaum, împușcându-l mortal. Apoi, Kyle a fugit către zona în care erau staționați polițiștii, fiind urmărit de mai mulți protestatari furioși.

Adolescentul a tras din nou asupra oamenilor și a împușcat alți doi oameni. Andhont Huber, în vârstă de 26 de ani, a murit, iar Gaige Grosskreutz, care avea atunci 26 de ani, a fost rănit.

Juraţii au decis, deci, că Kyle Rittenhouse a acţionat în legitimă apărare.

Ultimele stiri

  • Victoria PNL înseamnă victoria dreptei în alegerile din 9 iunie
  • PNL bate PSD în Moldova!
  • Despre implementarea salariului minim european. 10 argumente cu implicații pentru România, de Cristian Socol – conferențiar universitar
  • E de rău!
  • Pompierii, în alertă! Incendiu puternic în Capitală. Mai multe autospeciale, trimise la fața locului – VIDEO
  • Jocul ascuns al lui Putin într-o regiune “butoi cu pulbere”
  • Trei femei ar avea de câștigat la alegerile europene: Giorgia, Marine și Ursula
  • Ne paște o nouă criză a gazelor?
  • Reducerea dobânzilor: UE iese zdruncinată din spirala costurilor de împrumut
  • Salutăm orașele care n-au apă caldă!
  • Exit mobile version