Cauta

Vaccinul cu virus inactivat, examinat de Agenția Europeană pentru Medicamente

Vaccinul cu virus inactivat, examinat de Agenția Europeană pentru Medicamente

Vaccinul anti-Covid-19 al laboratorului Valneva va fi supus examinării accelerate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) pentru evaluare.

Vaccinul laboratorului franco-austriac folosește  „virus inactivat”, o tehnologie diferită de cea a ARN-ului mesager folosit de Pfizer sau Moderna.

60 de milioane de doze până în 2023

Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat joi, 2 decembrie, lansarea examinării accelerate a vaccinului anti-Covid-19 Valneva, cu care Comisia Europeană a ajuns la un acord de până la 60 de milioane de doze până în 2023.

„Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) al EMA a început o revizuire în curs a VLA2001, un vaccin anti-Covid-19 dezvoltat de Valneva”, a declarat autoritatea europeană de reglementare.

EMA a precizat că nu poate încă estima când ar putea fi luată o decizie de autorizare. De obicei, este nevoie de câteva luni pentru ca vaccinurile să treacă de la revizuire la autorizare, deși unele, precum cele dezvoltate în Rusia și China, așteaptă de mult timp.

„EMA va evalua datele pe măsură ce devin disponibile pentru a decide dacă beneficiile depășesc riscurile”, a spus agenția europeană, adăugând că revizuirea continuă va continua până când vor fi disponibile suficiente dovezi pentru o cerere oficială de autorizație de introducere pe piață.

Singurul vaccin de acest fel candidat

Vaccinul dezvoltat de Valneva folosește o tehnologie de „virus inactivat”, care este diferită de cea a ARN-ului mesager folosit de Pfizer sau Moderna. Ea a arătat în studiile clinice că declanșează „producția de anticorpi care vizează SARS-CoV-2 (…) și poate ajuta la protejarea împotriva bolii”, a spus EMA într-un comunicat, scrie AFP.

În prezent, „este singurul vaccin candidat cu virus inactivat care va face obiectul unor studii clinice” împotriva Covid-19 în Europa, susținuse Comisia Europeană pe 10 noiembrie, după ce a încheiat un acord cu laboratorul de până la 60 de  milioane de doze de vaccin până în 2023.

Acordul a fost o veste bună pentru companie, care a fost zguduită în septembrie, când guvernul britanic a reziliat un contract de 100 de milioane de doze, singura sa comandă.

 

Ultimele stiri

  • Gala Profesorilor Excepționali 2025: Trei profesori din Rădăuți, Iași și Râmnicu Vâlcea, câștigătorii campaniei organizate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
  • Dilema măgarului (statului) lui Buridan 
  • ANUNȚ DEMARARE PROIECT GURA SOLAR PLANT S.R.L
  • Insula Iubirii se scufundă definitiv: casting de TikTok și povești din Ibiza, nu de pe „insula tentației”
  • Comunicat de presă CAPTUREIT & CO S.R.L.
  • Comunicat de presă F&R Worldwide SRL
  • Caricatura Zilei
  • Regenerarea urbană în sectorul 4 reprezintă un proces continuu, în plină ascensiune
  • BREAKING NEWS: Iubitul Mihaelei Rădulescu, Felix Baumgartner, mort într-un accident de parapantă/VIDEO și FOTO de la fața locului
  • Alege ce citești
  • Exit mobile version