AcasăȘTIRI EXTERNEUn nou caz George Floyd șochează lumea! Bărbat decedat în custodia poliției,...

Un nou caz George Floyd șochează lumea! Bărbat decedat în custodia poliției, după ce un ofițer face salutul nazist

Un nou caz George Floyd șochează lumea! Bărbat decedat în custodia poliției, după ce un ofițer face salutul nazist

Un nou posibil caz George Floyd șochează lumea după ce soția unui bărbat slovac, care a murit în custodia poliției belgiene, a cerut deschiderea unei noi anchete întrucât au apărut noi imagini șocante surprinse în timp ce acesta se afla în arest.

Bărbatul slovac, Jozef Chovanec, a fost arestat pe aeroportul din Charleroi, în 2018, după ce a provocat un incident în avionul în care se aflase.

În timp ce ofițerii de chinuiau să îl rețină, acesta s-a lovit cu capul de pereții celulei până când a început să sângereze. Însă, în noile imagini apărute, se poate observa cum câțiva ofițeri încearcă să îl imobilizeze la pământ. După acest moment, bărbatul a fost transportat la spital, însă a intrat în comă și a murit a doua zi.

Un nou posibil caz George Floyd

În imaginile suprinse în celulă, mai mulți ofițeri râd în timp ce încearcă să îl aresteze, iar unul dintre ei face salutul nazist. Un altul stă timp de 18 minute pe cutia toracică a bărbatului, potrivit BBC.

Modul în care bărbatul slovac a murit amintește de cazul lui George Floyd care a decedat după ce un polițist a stat cu genunchiul pe gâtul său în timpul arestării.

„Vreau să știu ce s-a întâmplat și de ce poliția s-a comportat în acest fel”, a declarat Henrieta, soția bărbatului, pentru Het Laatse Nieuws, publicația locală care a obținut imaginile.

Ofițerul belgian face salutul nazist în timp ce bărbatul este imobilizat

Jozef Chovanec călătoreafrecvent între cele două țări deoarece deținea o companie de recrutare a muncitorilor constructori slovaci pentru companii belgiene.

Momentan, familia lui nu știe de ce a manifestat un asemenea comportament în timp ce se afla reținut, mai ales că în urma autopsiei nu i-au fost găsite urme de alcool sau droguri.

„S-a întâmplat ceva cu soțul meu, nu se simțea bine, dar poliția l-a ignorat pe soțul meu toată noaptea. Când au văzut că sângerează ar fi trebuit să-i acorde primul ajutor. În schimb, s-au așezat pe el… Nu a putut respira cum trebuie”, a mai explicat soția acestuia.

Ancheta referitoare la moartea bărbatului este încă în curs, însă Henrieta Chovancova a solicitat un nou judecător care să se ocupe de caz.

Se pare că ofițerul care a făcut salutul nazist va fi demis pe 20 august.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger