AcasăNewsCampanie politică la funeraliile lui George Floyd. Donald Trump, zdrobit de adversari

Campanie politică la funeraliile lui George Floyd. Donald Trump, zdrobit de adversari

Funeraliile lui George FloydFuneraliile lui George Floyd

Funeraliile lui George Floyd au fost trasformate fără nicio rușine într-o platformă politică pentru adversarii președintelui Donald Trump. Democrații americani au făcut deschis așadar campania electorală, în frunte cu Joe Biden, care va candida la prezidențialele din SUA în noiembrie.

Joe Biden, candidatul democrat la preşedinţia SUA, a transmis un mesaj video cu ocazia funeraliilor lui George Floyd de la Houston. „Ora justiţiei rasiale a venit în SUA. Nu ne mai putem abate atenţia de la rasismul care ne răneşte sufletul”, a declarat Biden.

„De ce există în această ţară atât de mulţi americani negri care se trezesc dimineaţa ştiind că ar putea muri pur şi simplu trăindu-şi viaţa?”, a întrebat în înregistrare candidatul democrat la Casa Albă, care îl va înfrunta pe 3 noiembrie în cursa prezidenţială pe Donald Trump.

De la familie la pastori, preşedintele Donald Trump a fost criticat în mod repetat la funeraliile care au avut loc marți. De asemenea, mai mulţi aleşi democraţi au luat cuvântul pe rând în biserica arhiplină din Houston, dând funeraliilor o tonalitate politică.

Democrații din Congresul american au stat în genunchi, simbolic, timp de 8 minute și 46 de secunde, cât fostul polițist l-a sufocat pe George Floyd, ținându-i genunchiul apăsat pe gât.

George Floyd a fost omorât de un poliţist alb acum două săptămâni la Mineapolis, după ce a încercat să plătească cu o bancnotă falsă de 20 de dolari. Bărbatul, a cărui moarte brutală a declanşat proteste în toată lumea, a fost înmormântat într-un cimitir de la marginea oraşului Houston, lângă mama sa.

author avatar
Andreea Vlad
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger