Cauta

UE provoacă, decisiv, Federația Rusă. Europa, la un pas de dezastrul nuclear

Europa, în pragul unui război nuclear

Rezoluția împotriva Federației Ruse și a Belarusului, adoptată de Parlamentul European, spulberă orice șansă de rezolvare a conflictului pe cale diplomatică. Practic, UE rupe toate legăturile cu Rusia și cere condamnarea lui Putin pentru crime de război. Mai mult, Uniunea Europeană ordonă tuturor statelor să înarmeze Ucraina și anunță începerea exercițiilor militare ale NATO. O declarație de război care anunță dezastrul nuclear.

Așa cum avertiza Vladimir Putin, un război dintre NATO-UE și Federația Rusă, cu forțe vădit disproporționate, nu are decât o singură soluție: conflictul nuclear. Conectată emoțional la drama războiului din Ucraina, populația Europei pare total deconectată de la pericolul iminent al dezastrului nuclear. O coaliție mondială împotriva invadatorului de la Kremlin, cu câteva excepții, lasă, efectiv, Federația Rusă fără alternativă.

Declarațiile războinice ale NATO-UE împing la o escaladare fără precedent a conflictului, iar soluțiile retragerii Rusiei și intrării Ucrainei în NATO nu sunt agreate la Kremlin. Rezoluția adoptată de Parlamentul European împotriva Federației Ruse și a Belarusului pornește de la îndemnul de a continua eforturile diplomatice, cerând, în același timp, intrarea Ucrainei în NATO, adică exact motivul conflictului invocat de Federația Rusă. În ce privește recurgerea la arme de distrugere în masă, parlamentarii reamintesc obligațiile internaționale ale Rusiei, amenințând, totodată, că orice provocare la frontiera oricărui stat membru al UE sau orice atac asupra navelor din bazinul Mării Negre poate duce la o și mai mare escaladare a conflictului.

Nimic pentru Rusia, nimic din Rusia

Rezoluția Parlamentului European obligă, efectiv, toate statele membre ale UE să rupă orice legături economice și financiare cu Federația Rusă, producând, astfel, o catastrofă economică inimaginabilă pentru aproape toate țările europene, pentru care nu se prea întrevăd soluții. Astfel, se cere limitarea importului celor mai importante produse de export rusești, inclusiv al petrolului și gazelor, blocarea tuturor băncilor ruse din sistemul financiar european, interzicerea accesului Federației Ruse și al Belarusului la sistemul SWIFT. Totodată, se solicită interzicerea achizițiilor publice în UE de bunuri și servicii provenite din Rusia și Belarus, interzicerea exportului de produse de înaltă tehnologie și de bunuri strategice către piața rusă, precum și închiderea porturilor și a spațiului aerian UE pentru navele și aeronavele rusești. Potrivit rezoluției, statele membre și țările aliate care au sisteme de acordare a dreptului de ședere în schimbul investițiilor vor fi obligate să revoce autorizațiile de ședere deținute de persoane din Rusia cu o mare avere netă și de familiile acestora și să înghețe activele din UE ale oligarhilor apropiați conducerii ruse și ale familiilor acestora.

Se cere intervenția Chinei

Europarlamentarii au cerut Chinei să își folosească influența asupra Rusiei pentru a pune capăt actualei agresiuni. Pe de altă parte, însă, statele UE au fost obligate să accelereze furnizarea de armament Ucrainei, solicitându-se și lansarea unor exerciții militare comune. Mai mult, țările UE trebuie să anuleze licențele de software pentru echipamente militare și civile din Rusia și Belarus, în special pentru cele utilizate la comunicații și navigație prin satelit. Rezoluția Parlamentului European a fost trimisă și Federației Ruse și Belarusului.

Ultimele stiri

  • Droguri și violență în Europa: Autostrada Cocainei
  • Călătoria în China: lui Putin nu-i pasă de sancțiunile americanilor
  • Lecție pentru Rapid: Mourinho, la un pas de Turcia!
  • „Legea Mbappe” aruncă în aer fotbalul!
  • Prăbușire masivă. UE, tot mai dependentă de importuri
  • Schimbarea generalului Gerasimov (!?)
  • Incident la un liceu din Ploiești. Elevă dusă la spital. I-a fost rău după ce pe hol ar fi fost pulverizat spray lacrimogen
  • Artificiul prin care s-ar scădea taxele pe muncă, fără a „umbla” la legea impozitării pe salariu. Ce se întâmplă cu lefurile bugetarilor
  • Un nou teren de recrutare pentru ISIS. Unde prosperă jihadismul
  • Tinerii europeni șterg pe jos cu Green Deal
  • Exit mobile version