AcasăȘTIRI EXTERNEUE își deschide frontierele turiștilor din Israel. Vaccinați sau nu

UE își deschide frontierele turiștilor din Israel. Vaccinați sau nu

UE își deschide frontierele turiștilor din Israel. Vaccinați sau nu

Israelul a fost adăugat, joi, pe lista țărilor ai căror călători, vaccinați sau nu, au voie să călătorească în Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană a adăugat Israelul la lista țărilor terțe ai căror călătorii pot fi admiși pe teritoriul său, fie că sunt sau nu sunt vaccinați împotriva Covid-19, potivit unui comunicat emis joi.

Revizuită în mod regulat, această listă a fost limitată din ianuarie la șase țări: Australia, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud și Thailanda. China este, de asemenea, inclusă, cu condiția să permită călătorilor din UE, ceea ce nu este cazul în prezent.

Pentru a-și stabili lista, europenii se bazează „pe situația epidemiologică și răspunsul general la Covid-19, precum și pe fiabilitatea informațiilor și a surselor de date disponibile” , reamintește Consiliul UE într-un comunicat de presă.

„Reciprocitatea trebuie, de asemenea, luată în considerare de la caz la caz”, arată blocul comunitar.

Aproape cinci milioane de israelieni, sau mai mult de jumătate din populație, au primit două doze de vaccin Pfizer-BioNTech în baza unui acord de partajare a datelor medicale între statul evreu și gigantul farmaceutic american, potrivit statisticilor oficiale.

Autoritățile statelor membre UE rămân responsabile de ridicarea restricțiilor de călătorie asupra țărilor de pe listă și pot decide „în deplină transparență” să o facă „doar treptat”, reamintește Consiliul, care-i reprezintă cei 27.

Pregătirea unui certificat sanitar european

Pe măsură ce se apropie sezonul estival, Comisia Europeană a propus luni extinderea listei și a recomandat, de asemenea, deschiderea frontierelor pentru călătorii care au primit ultima doză recomandată de vaccin anti-Covid autorizat la nivel european.

Dacă frontierele externe ale blocului comunitar au fost închise din martie 2020 pentru călătorii neesențiale, unele țări europene, foarte dependente de turism, intenționează să se deschidă sau au redeschis deja călătorii din țări din afara UE, sub anumite condiții.

De asemenea, UE pregătește înființarea unui certificat sanitar european, pe care îl dorește operațional înainte de sfârșitul lunii iunie, pentru a facilita reluarea liberei circulații în bloc.

author avatar
Tudor Borcea
211 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cum faciliteaza mUE libera circulatie, daca se impune un certificat/pasaport? Pai ori e libera, ori e conditionata de acest certificat? Liber, insemna liber, adica fara nici o constrangere sau conditonare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger