Cauta

Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel

Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel

Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel

Turcia a suspendat joi relaţiile sale comerciale cu Israelul, după ce a restrâns deja exporturile către această ţară în aprilie, ca răspuns la războiul din Fâşia Gaza, dupăț cum a anunţat Ministerul turc al Comerţului.

Exporturile şi importurile în legătură cu Israelul au fost suspendate„, a indicat ministerul, marcând o nouă etapă în deteriorarea relaţiilor dintre cele două ţări.

„Turcia va aplica în mod strict aceste noi măsuri până când guvernul israelian va autoriza un flux neîntrerupt de ajutoare umanitare spre Fâşia Gaza„, a adăugat ministerul într-un comunicat.

Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat joi, 2 mai, că preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a „rupt acordurile (dintre Israel şi Turcia) prin blocarea importurilor şi exporturilor israeliene în porturi”.

Şeful diplomaţiei israeliene a spus că doreşte „să creeze alternative la comerţul cu Turcia, concentrându-se pe producţia locală şi importurile din alte ţări”.

Ministrul turc al Comerţului nu a precizat dacă exporturile de petrol azere către Israel prin portul turc Ceyhan (sud) au fost afectate de decizia luată de Ankara.

Potrivit analiştilor, mai mult de o treime din necesarul de petrol al Israelului trecea până de curând prin acest port turcesc de la Marea Mediterană.

Ca răspuns la războiul din Fâşia Gaza şi furia crescândă a populaţiei turce împotriva menţinerii relaţiilor comerciale cu Israelul, Turcia a restrâns la începutul lui aprilie exportul către Israel a numeroase bunuri, printre care produse din oţel, fier şi aluminiu.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version