Cauta

„Săracii” actori de la Hollywood intră şi ei în grevă. Ce pretenţii au

hollywood

Actorii de la Hollywood au anunțat că se vor alătura unei greve în desfășurare a scenariștilor în cea mai mare oprire din industrie din ultimii 60 de ani.

Screen Actors Guild (SAG) dorește ca giganții streamingului să fie de acord cu o împărțire mai echitabilă a profiturilor și condiții de muncă mai bune.

160.000 de actori nu mai merg la filmări

Aproximativ 160.000 de actori se vor opri din muncă, ceea ce face ca marea majoritate a producțiilor de film și TV din SUA se vor opri.

Starurile Cillian Murphy, Matt Damon și Emily Blunt au părăsit joi seară premiera filmului lui Christopher Nolan, Oppenheimer, la Londra, în momentul în care greva a fost declanșată.

Poziţiile celor două părţi sunt mult prea divergente şi negocierile au eşuat, lăsând sindicatul cu puţine opţiuni, decât aceea de a recurge la grevă. Astfel, producţia din Hollywood va fi complet paralizată, ceea ce poate duce la pierderi economice de miliarde de dolari.

Care sunt revendicările greviştilor?

La baza neînţelegerilor se află propunerile sindicatului, care includeau scăderea numărului de ore de lucru, un salariu mai mare, beneficii mai bune şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă generale, însă propunerile lor au fost respinse de Alianţa Producătorilor de Film şi Televiziune.

Grupul care reprezintă studiourile, Alianța Producătorilor de Film și Televiziune, sau AMPTP, a criticat decizia, spunând că „o grevă nu este cu siguranță rezultatul pe care l-am sperat, deoarece studiourile nu pot funcționa fără artiștii care dau viață emisiunilor TV și filmelor”.

În cazul în care greva va continua, alte componente din industria filmului, cum ar fi producătorii, regizorii, operatorii de cameră şi designerii costumelor, ar putea fi, de asemenea, afectaţi. S-ar putea ajunge la o paralizare generală a producţiei artistice, care ar putea avea un impact semnificativ asupra economiei americane.

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version