Cauta

Sălbăticia localnicilor din Insulele Feroe: Peste 1.400 de delfini, uciși cu cuțitele într-o singură zi (FOTO/VIDEO)

Sălbăticia localnicilor din Insulele Feroe: Peste 1.400 de delfini, uciși cu cuțitele într-o singură zi (FOTO/VIDEO)

O tradiție ancestrală a acestui arhipelag din nordul Europei, „grind”, constă în încolțirea cetaceelor ​​într-un golf, apoi măcelărirea lor de oamenii aflați pe țărm.

Hundreds of dolphins dead on a beach in annual Faroe Islands hunt

Faptul că guvernul Insulelor Feroe permite această barbarie în numele „tradiției” nu-l face – împreună cu asasinii delfinilor – mai puțin vinovați de acest măcel fără noimă, care în alte țări ar aduce ani grei de pușcărie.

„Vânătoare organizată și pe deplin reglementată”

Dar guvernul local din Feroe a apărat, marți, 14 septembrie,  uciderea a peste 1.400 de delfini într-o singură zi, în timpul unei așa zise „vânători tradiționale”, în ciuda emoției trezite de acest masacru de o magnitudine neobișnuită, chiar și pentru arhipelagul nordic.

„Nu există nicio îndoială că vânătoarea de cetacee din Insulele Feroe este o priveliște dramatică pentru cei care nu sunt obișnuiți să vâneze și să omoare mamifere. Aceste vânători sunt totuși bine organizate și pe deplin reglementate”, declarat pentru un purtător de cuvânt al guvernului din Torshavn, scrie Le Figaro.

Tradiție ancestrală în Insulele Feroe, un teritoriu autonom danez din Marea Nordului, „ grind”” sau „grindadrap” constă în încercuirea cu bărci a unui banc de delfini într-un golf. Apoi „curajoșii pescari” feroezi ucid cu cuțitele mamiferele lipsite de apărare.

Este vorba de obicei de delfinii pilot dar, duminică, au fost încercuiți în acest fel 1.423 de delfini cu laterale albe, a căror vânătoare este, de asemenea, autorizată, într-un fiord de lângă Skala, în centrul arhipelagului.

Potrivit unui jurnalist, niciodată nu au fost uciși atât de mulți delfini în arhipelag.

„O practică barbară”

Fotografiile care prezintă peste o mie de cetacee însângerate pe plajă au atras critici pe scară largă. Potrivit jurnaliștilor locali, 53% din populația arhipelagului s-a opus pescuitului pentru această specie, feroezii nu au nici o intenție de a renunța la „grind”. Descrisă ca o „ practică barbară” de către ONG-ul de mediu Sea Sheperd, „grind” este un sistem de vânătoare durabil, potrivit autorităților din Feroe. Produsul acestui pescuit nu este comercializat, ci este utilizat pentru carnea sa.

Conform estimărilor locale, există aproximativ 100.000 de delfini pilot în apele din jurul arhipelagului, care are o populație de aproximativ 50.000. În 2020, aproximativ 600 de cetacee au fost ucise.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version