Cauta

Rusia și China trimit bombardiere în regiunea Asia-Pacific. Mesaj al escadrilelor pentru SUA

Rusia și China trimit bombardiere în regiunea Asia-Pacific. Mesaj al escadrilelor pentru SUA / Foto: printscreen

Rusia și China au efectuat patrule aeriene comune în Asia-Pacific, a anunțat miercuri armata rusă, în contextul conflictului din Ucraina și al rivalității dintre Beijing și Washington.

 

O escadrilă de bombardiere strategice rusești și chinezești „a efectuat o patrulă aeriană deasupra Mării Japoniei și a Mării Chinei de Est”, a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat. Zborul comun a durat aproximativ opt ore, a precizat sursa citată.

„Nu a fost comisă nicio încălcare a spațiului aerian străin”

Pe unele porțiuni ale traseului lor, bombardierele rusești și chineze au fost „escortate de avioane de vânătoare ale unor state străine”, a precizat ministerul.

„Nu a fost comisă nicio încălcare a spațiului aerian străin”, a subliniat Rusia, asigurând că aceste patrule au fost efectuate în cadrul unui plan de cooperare militară ruso-chineză pentru 2022 și „nu sunt îndreptate împotriva unor țări terțe”, informează Le Journal de Montreal.

Anunțul are loc pe fondul orientării tot mai accentuate a Rusiei către Asia, în contextul izolării tot mai mari a Moscovei pe plan internațional și a sancțiunilor occidentale fără precedent împotriva acesteia din cauza conflictului început în Ucraina.

Patrulele au loc, de asemenea, pe fondul intensificării rivalităților dintre China și Statele Unite, în special în regiunea Asia-Pacific, unde Washingtonul și Beijingul își intensifică și își dispută din ce în ce mai mult concurența.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version