AcasăȘTIRI EXTERNENord Stream 2 „a fost contribuția Germaniei la izbucnirea războiului din Ucraina”....

Nord Stream 2 „a fost contribuția Germaniei la izbucnirea războiului din Ucraina”. Declarații în premieră la Berlin

Nord Stream 2 „a fost contribuția Germaniei la izbucnirea războiului din Ucraina”. Declarații în premieră la Berlin / Foto: Facebook

Presiunea Berlinului pentru realizarea gazoductului Nord Stream 2 a contribuit la războiul din Ucraina, a declarat ministrul german al Justiției, Marco Buschmann, adăugând că este de datoria Germaniei să se „confrunte direct acest cu adevăr”.

Ministrul german al justiției, Marco Buschmann, a recunoscut că Germania este responsabilă pentru războiul de agresiune început de Rusia în Ucraina, deoarece a sprijinit gazoductul Nord Stream 2, controversat pentru unele țări europene și aspru criticat de Statele Unite.

„A fost contribuția Germaniei la izbucnirea războiului”

„Am făcut o declarație foarte clară aici, în Germania, în urmă cu câteva săptămâni, și aș dori să o reiterez la fel de clar acum: știind ceea ce știm astăzi, decizia de a urmări realizarea Nord Stream 2 după anexarea Crimeei în 2014 a fost contribuția Germaniei la izbucnirea războiului din Ucraina. Cred că este de datoria noastră să ne confruntăm direct cu acest adevăr și să tragem concluziile corecte din el. Libertatea și securitatea globală pot avea un viitor doar dacă comunitatea internațională pune Rusia la locul ei chiar acum”, a declarat Buschmann în discursul de bun venit al unei reuniuni a miniștrilor justiției din G7 la Berlin.

O versiune a citatului lui Buschmann a fost, de asemenea, distribuită în mod proeminent pe pagina de Twitter a Ministerului Justiției, informează Politico.

Declarația îl contrazice indirect pe cancelarul Olaf Scholz, care a apărat mult timp gazoductul Nord Stream 2. Încă din decembrie anul trecut, Scholz a catalogat Nord Stream 2 drept un „proiect al sectorului privat”.

Buschmann a găzduit marți, la Berlin, o reuniune comună a miniștrilor justiției din G7. Aceștia au decis că autoritățile judiciare din țările G7 ar trebui să coopereze mai strâns în ceea ce privește investigarea crimelor de război comise de Rusia în Ucraina.

author avatar
Tudor Borcea
584 afisari

6 COMENTARII

  1. Ministrul german al justiției, Marco Buschmann arată că este un imbecil și un lingător de kur amerikan. Să afirmi că a cumpăra legal gaz rusesc la prețuri foarte mici este o prostie înseamnă să n-ai în cap decât rahat, nu creier. Concluzia dobitocului este că Russia trebuie pusă la locul ei ca să nu mai vândă gazul ieftin iar Germania să nu mai poată cumpăra decât gaz scump. Cine l-a pus pe ăsta ministru?

  2. Atunci când toata UE dorea să sprijine Ucraina după invazia ilegală a Criemeei și declararea ilegală a unor respublici secesioniste pe teritoriul Ucrainei, cu taxele rusesti pt transportul gazelor rusești prin conductele terestre ucrainiene mareata Germanie a sabotat UE și Ucraina, construind încă o conductă cu Schroeder și Merkel in frunte.

    • Draga analfabet functional,

      Cand spui ca „toata UE dorea să sprijine Ucraina”(???????????????), inseamna ca INCLUSIV „mareata Germanie” avea aceiasi dorinta, ceea ce contrazice afirmatia conform careia aceasta „a sabotat UE și Ucraina”.

  3. Ucraina trebuie să revină la granițele sale istorice, de care a vorbit onorabilul universitar clujean Marga, iar pacea va fi urmarea firească. Germania trebuie să stea în banca ei, economia nu mai este un factor activ util dominării celor mai puțin industrializați.

  4. Alt cretin. Păi e făcut la insistența sectorului privat. De acordul de la Minsk nu zice nimic , că sau șters ucrainenii cu el pe bocanci. Corupția vine din occident și prostia și incompetența

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger