Cauta

Război total între doi coloși din Big Pharma. De la ce s-au luat CureVac și BioNTech

curevac

Război total între doi coloși din Big Pharma. De la ce s-au luat CureVac și BioNTech / foto: curevac.com

Scandal în industria farma! CureVac, o companie germană de biotehnologie, a intentat un proces împotriva rivalului BioNTech, care a dezvoltat împreună cu Pfizer unul dintre principalele vaccinuri anti-Covid, pentru încălcarea proprietății intelectuale în ceea ce privește tehnologia sa inovatoare ARN mesager.

CureVac a depus o plângere la Tribunalul Regional German din Düsseldorf împotriva BioNTech SE și a două dintre filialele sale, solicitând o compensație echitabilă pentru încălcarea mai multor drepturi de proprietate intelectuală, utilizate la fabricarea și vânzarea vaccinului Comirnaty®, BioNTech și ARNm COVID-19 de la Pfizer, potrivit accesswire.com.

CureVac a intentat un proces referitor la brevete împotriva BioNTech

Compania germană a dat asigurări că „nu încearcă să obţină un ordin de interdicţie şi că nu are intenţia de a iniţia acţiuni în justiţie care ar putea împiedica producţia, vânzarea sau distribuirea” vaccinurilor produse de BioNTech în colaborare cu partenerul său american, Pfizer.

Portofoliul de proprietate intelectuală CureVac protejează mai multe invenții care sunt considerate esențiale pentru proiectarea și dezvoltarea vaccinului ARNm SARS CoV-2 de la BioNTech, printre altele. Acestea se referă la ingineria moleculelor de ARNm, inclusiv modificări de secvență pentru a crește stabilitatea și a îmbunătăți expresia proteinei, precum și formulările de vaccin ARNm specifice vaccinurilor SARS CoV-2.

CureVac, un pionier în cercetarea ARN mesager

În ultimii 22 de ani, CureVac a dezvoltat o tehnologie de bază proprie legată de proiectarea, livrarea și fabricarea ARNm, care a contribuit material la dezvoltarea vaccinurilor COVID-19 sigure și eficiente. CureVac consideră dezvoltarea rapidă a acestor vaccinuri o realizare extraordinară, cu un impact pozitiv fără precedent pentru sănătatea publică globală.

Această realizare se bazează pe zeci de ani de cercetare științifică și inovație, susținută de CureVac ca cel mai timpuriu pionier în tehnologia ARNm. În consecință, drepturile de proprietate intelectuală ale CureVac trebuie să fie recunoscute și respectate sub forma unei compensații echitabile pentru a reinvesti în continuarea progresului tehnologiei ARNm și în dezvoltarea continuă a unor noi clase de medicamente care salvează vieți, transmite compania într-un comunicat.

CureVac, fondată în 2000 de cercetătorul Ingmar Hoerr, un pionier în cercetarea ARN mesager, a fost printre primii care au intrat în cursa pentru vaccinuri.

Ultimele stiri

  • Polițiști înjurați și amenințați de mai mulți indivizi, în plină stradă. Imaginile publicate de Sindicatul Europol – VIDEO
  • Ciucă: „Șansa PNL este să aibă candidat la președenție”
  • SUA avertizează că nu acceptă un joc la două capete al Chinei. Ori cu occidentul, ori cu rușii!
  • VIDEO| Putin și Xi își anunță frăția și condamnă Statele Unite
  • Guvernul mai împrumută 1,3 miliarde!
  • Poza Zilei
  • Alege ce citești
  • CLANUL magistrați, interlopi, politicieni!
  • Englezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!
  • Răzvan Lucescu a cucerit Atena!
  • Exit mobile version