Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski aruncă în luptă 1 milion de oameni / Când va avea loc încleștarea finală

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski aruncă în luptă 1 milion de oameni / Când va avea loc încleștarea finală / Foto: printscreen

Într-un interviu acordat cotidianului Times, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, a declarat că Ucraina este pe cale să adune o forță de un milion de oameni, dotată cu arme occidentale, cu scopul de a recupera zonele de coastă ocupate de Rusia.

„Un milion de oameni sunt gata să lupte pentru a recuceri sudul Ucrainei”, titrează săptămânalul britanic. Obiectivul lui Volodimir Zelenski este clar: acum este necesar să „eliberăm sudul țării”, ale cărui zone de coastă reprezintă o miză vitală pentru economia țării.

„O urgență pentru țară”

„Avem aproximativ 700.000 de oameni în forțele armate, iar dacă adăugăm garda națională, poliția, poliția de frontieră, suntem în jur de un milion”. În acest interviu, primul acordat unui ziar britanic de la începutul războiului din Ucraina, Oleksi Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, a vrut să arate că tonul s-a schimbat, notează BBC.

Timpul se scurge. Armata rusă, care a cucerit deja o mare parte din două regiuni sudice, Herson și Zaporojie, încearcă să relanseze ofensiva sa mortală în est. „Eliberarea sudului țării” este acum „o urgență”, a subliniat Reznikov, referindu-se la „o operațiune necesară pentru țară”, scrie Ouest-France.

O armată transformată de britanici

„Președintele a ordonat șefului suprem al forțelor armate să elaboreze planuri. Apoi, statul major și-a făcut temele și a enumerat necesitățile pentru a atinge acest obiectiv”, a explicat ministrul ucrainean al Apărării, adăugând în acest interviu că armata britanică instruiește deja două batalioane de soldați ucraineni.

De asemenea, ministrul a vorbit despre transformarea armatei ucrainene în trei luni, cu ajutorul lui

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski aruncă în luptă 1 milion de oameni / Când va avea loc încleștarea finală

, ministrul britanic al apărării. „Ben Wallace a jucat un rol cheie în schimbarea abordării, de la furnizarea de echipamente sovietice la furnizarea de artilerie standard NATO de 155 mm, sisteme de rachete ghidate cu lansare multiplă și drone de înaltă tehnologie”, a declarat Reznikov, adăugând că „Ucraina a avut o armată din epoca sovietică, cu arme vechi de 30 de ani”.

August în flăcări pentru Kiev

„Suntem siguri că se naște o coaliție anti-Kremlin. Partenerii noștri investesc în noi, nu doar cu bani, ci și prin așteptările oamenilor lor, care se așteaptă ca noi să facem ca Rusia să piardă. Trebuie să câștigăm acest război împreună”, a mai spus el.

Cu aceste noi tehnologii, Ucraina ar putea trece în curând la contraofensivă în sudul țării. Dar când?

Deși nu a fost anunțată nicio dată, expertul militar Vladislav Selezniov, preluat de Courrier International, îl citează pe generalul Budanov, șeful HUR (serviciul de informații militare), care este sigur că în august întreaga lume va fi martoră la rezultatul operațiunilor de luptă ale armatei ucrainene”.

Ultimele stiri

  • Biden dă de pământ cu procurorul CPI care a emis mandat de arestare împotriva premierului israelian Netanyahu
  • Turcia declară doliu național cu ocazia morții președintelui Raisi
  • SUA prezintă condoleanțe Iranului, dar continuă să-i condamne
  • VIDEO| Incendiu puternic în Sectorul 2
  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Exit mobile version