Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Oligarhii care au fugit de pe front, luaţi la rost de liderii de la Kiev. Cum au părăsit ţara?

oligarhi ucraina

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Oligarhii care au fugit de pe front, luaţi la rost de liderii de la Kiev. Cum au părăsit ţara?

Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Această interdicție este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale.

Volodimir Zelenski a introdus legea marţială în întreaga ţară şi a anunţat, de asemenea, întreruperea relaţiilor diplomatice dintre Ucraina şi Rusia, ca urmare a agresiunii militare împotriva teritoriului ucrainean ordonată de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Oligarhii din Ucraina, luaţi la rost

Autorităţile de la Kiev tocmai au anunţat că toţi bărbaţii care au plecat din Ucraina, de la începutul războiului, au fost înregistraţi într-o bază de date şi urmează să fie chestionaţi cum au reuşit să treacă graniţa, când vor reveni acasă.

Le vor fi cerute documentele în baza cărora au fost lăsaţi de grăniceri să plece din Ucraina. Războiul din Ucraina a început pe 24 februarie, când președintele rus Vladimir Putin a lansat ceea ce el a numit o „operație militară specială”, cel mai mare atac asupra unui stat european de după al Doilea Război Mondial.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat în aceeași zi introducerea legii marţiale în toate teritoriile ţării.

Igor Surkis (unul dintre cei mai bogaţi oligarhi din Ucraina, 63 ani, care nu este vizat, deci, de le Legea Marţială, a venit în România pentru a vedea meciul Dinamo Kiev U19 – Sporting U19, scor 1-2, din UEFA Youth League. Patronul alb-albaștrilor a fost prezent în tribunele arenei din Giulești și a văzut partida alături de antrenorul echipei de seniori, Mircea Lucescu.

Ce înseamnă Legea Marţială din Ucraina

De obicei legea marțială suprimă unele dintre drepturile individuale ale cetățenilor, limitează durata unui proces, și prevede pedepse mai dure decât în mod obișnuit.

În Ucraina, Legea Marțială permite un control mai strict asupra firmelor private sau de stat, limitarea circulației cetățenilor sau a străinilor, limitarea sau interzicerea partidelor sau a organizațiilor care amenință securitatea statului sau monitorizarea canalelor media (tipografii, edituri, televiziune și radio). De asemenea, Legea Marțială permite raționalizarea alimentelor sau folosirea locuințelor private pentru adăpostirea temporară a militarilor.

Ultimele stiri

  • „Mogadiscio pe Mediterana”. Nimeni nu conduce Gaza
  • Garanții de împrumut pentru Ucraina. Occidentalii visează „profituri excepționale” din activele înghețate ale Rusiei
  • Consecințele isteriei climatice: protecționismul va bântui industria energiei regenerabile
  • Mai tare ca Oțelul!
  • Prietenia fără limite: Xi-Putin!
  • De ce China câștigă cursa armelor. Povestea unui “geniu incontestabil”
  • Sustenabilitatea, tema dezbătută de Ziua Mondială a Metrologiei
  • Cea mai mare economie din lume nu se descurcă fără migranți
  • Alina Gorghiu mai este și refuzată. Malta a decis să respingă cererea de extrădare a prințului Paul
  • Cea mai bună alegere din Europa pentru investitorii financiari
  • Exit mobile version