AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA: De ce optimismul Occidentului în privinţa conflictului e greşit

RĂZBOI ÎN UCRAINA: De ce optimismul Occidentului în privinţa conflictului e greşit

razboi ucrainaRĂZBOI ÎN UCRAINA: De ce optimismul Occidentului în privinţa conflictului e greşit

Războiul pe care Rusia l-a pornit în Ucraina a intrat în a 44-a zi. Deşi ţara lui Zelenski a rezistat eroic până acum, se pare că optimismul în privinţa ostilităţilor de acolo este exagerat şi greşit, totodată.

Câţiva specialişti din Occident par să creadă că războiul este aproape câștigat de Ucraina. Un istoric militar american a spus chiar că nu știe niciun precedent în care o putere majoră precum Rusia invadează o țară și eșuează atât de vizibil.

Înarmarea Ucrainei este greoaie

Tancurile încep să sosească acum din Cehia, deși o lecție a acestui război a fost că tancurile sunt foarte de vulnerabile la drone și lansatoare de rachete portabile. SUA iau în considerare furnizarea de arme anti-navă pentru a contracara bombardarea orașelor și orașelor de-a lungul coastei de la Odesa spre est.

Oficialii ucraineni au un sentiment acerb că NATO nu acționează suficient de mult și de repede. Ucrainenii cred că Occidentul este îngrijorat că, dacă va furniza prea multe arme de înaltă calitate, Putin va folosi acest lucru ca pretext pentru a ataca teritoriul NATO și că ar putea izbucni un război mult mai larg.

Bătălia pentru Donbas, îngrozitoare

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că distrugerile de la Borodianka sunt „mult mai îngrozitoare” decât cele din Bucha. Bătălia pentru regiunea Donbas din estul Ucrainei va aminti lumii de cel de-al Doilea Război Mondial, a spus ministrul de externe al Ucrainei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că alianța este pregătită să-și întărească sprijinul acordat Ucrainei, fără a da detalii suplimentare.

Ucraina se pregătește pentru o nouă ofensivă rusă pe frontul său de est, în timp ce forțele ruse se retrag de la periferia Kievului pentru a se regrupa și a-și intensifica atacurile în regiunea Donbas.

author avatar
Andrei Ștefan
373 afisari

2 COMENTARII

  1. N-am inteles nimic , de ce optimismul Occidentului este gresit ? Pentru ca ” tancurile sunt FOARTE DE VULNERABILE la drone ” ?

  2. CINE N-A CALCAT IN UCRAINA SAU RUSIA IGNORA DIMENSIUNEA SPATIU IMENS IN CARE SE DESFASOARA FORTE ARMATE CU EFECTIVE MINIME !.
    DIFERENTA INTRE BATALIILE PE FRONTURI LARGI CU SUTE DE MII DE COMBATANTI SI LUPTELE DE GHERILA CARE SE DESFASOARA IN UCRAINA ESTE ESENTIALA.
    SUPREMATIA AERIANA ESTE DE PARTEA RUSIEI ,CONTROLUL PRIN SATELITI ESTE DE PARTEA RUSIEI !,LOVITURILE CU RACHETE LA DISTANTA SUNT DE PARTEA RUSIEI !.
    TANCURILE SI MAI ALES VECHITURILE ADUNATE DIN EUROPA VOR AVEA ACEEASI SOARTA CA SI TANCURILE RUSESTI VECHI ,OTCE COLOANA DE BLINDATE O VAD SI RUSII SI O VOR ATACA ,VA CRESTE NUMARUL DE VICTIME DIN PARTEA UCRAINEANA !.
    PE UN FRONT LEGAT RUSII SUNT INBATABILI FOLOSIND DOAR KATIUSELE .
    ATRAGANDU-I IN ANUMITE ZONE PE UCRAINIENI ,RUSII DEJA LE-AU PREGATIT DECIMAREA ,IAR ACELE ARME CA SA AJUNGA PE FRONT VOR AVEA DE TRECUT DE BARAJELE DE FOC RUSESTI.
    DE PE SCAUNELE CONFORTABILE IN CARE DORMITEAZA OCCIDENTUL NU SE VAD MULTE DETALII ESENTIALE CARE DECID SOARTA RAZBOIULUI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger