Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Locul secret unde sunt reciclate armele rusești pentru forțele Kievului

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Locul secret unde sunt reciclate armele rusești pentru forțele Kievului

Zgomotul lansării rachetelor în depărtare rupe liniștea unei dimineți altfel liniștite la Kiev. „Noi suntem, atacăm poziții rusești în apropiere de Hostomel”, spune un soldat ucrainean. În acest caz particular, rachetele pe care armata ucraineană le folosește pentru a viza trupele invadatoare ale Moscovei sunt de fapt rusești.

„Aseară am trimis forțelor armate ucrainene 24 de rachete Uragan care urmau să ajungă aic pentru a zbura deasupra orașelor noastre”, spune Iuri Golodov, comandantul adjunct al uneia dintre forțele teritoriale ale Ucrainei, arată un reportaj CNN.

Rușii bombardați cu rachete rusești

„Le-am capturat intacte (rachetele), le-am dat Forțelor Armate ale Ucrainei noaptea, iar acum armata ucraineană trage cu rachete rusești împotriva lor”, spune Golodov.

Golodov joacă un rol cheie în reutilizarea echipamentelor militare abandonate de armata rusă sau capturate de la acceasta. El conduce o echipă care lucrează la un depozit de echipamente militare într-o locație nedezvăluită din Kiev, reparând și revopsind echipamentul militar rusesc pentru a fi folosit de forțele ucrainene.

„Tot ceea ce luăm de la armata rusă transferăm forțelor armate ale Ucrainei”, spune el.

O mare parte din echipamentul folosit de armata rusă este similar sau același cu cel folosit de soldații ucraineni, așa că sunt familiarizați cu funcționarea acestuia.

„Totul este in stare de functionare. Pare un armament vechi, dar de fapt daca îl folosesti corect ne va servi mult timp”, adaugă el. Golodov spune că batalionul său este, de asemenea, responsabil pentru capturarea unora dintre echipamentele din depozit.

„Suntem un batalion al forțelor speciale de recunoaștere în profunzime, care lucrează în spatele liniilor inamice”, explică Golotov. „Sarcina noastră este să distrugem proviziile armatei ruse – muniție, combustibil, alimente”.

„Soldații ruși sunt speriați, demoralizați”

Un fost camion-cisternă al armatei ruse este gata să fie redistribuit și, sub acoperirea unei camuflaj, un transportor blindat capturat își așteaptă următoarea misiune.

Este o mașinărie veche, ruginită și grea din epoca sovietică, dar soldații de aici spun că îl vor folosi. Potrivit lui Golodov, vehiculul a fost capturat de unitatea sa, când au atacat o coloană rusă.

„Am tras în primul vehicul și, când a explodat, coloana s-a oprit”, spune el. „Soldații ruși au fugit și le-am luat echipamentul militar”. Potrivit lui Golodov și a oamenilor săi, acesta este o un fenomen curent pe câmpul de luptă.

„Soldații ruși sunt speriați, demoralizați. Le este frică să se despartă unul de celălalt, pentru că sunt împușcați din fiecare tufiș”, spune el. Golodov spune că unii par a fi foarte tineri și fără experiență: „Majoritatea dintre ei nu știu sau nu înțeleg de ce sunt aici”.

„Forțele Rusiei nu sunt decât un mit”

Într-o altă parte a facilității, soldați înarmați cu AK-47 se antrenează pentru o posibilă întâlnire cu trupele rusești. Ei se mișcă în grupuri într-o manieră organizată și par netulburați atunci când comandantul lor trage gloanțe oarbe în direcția lor.

Golodov îi privește mândru. Înainte de a se retrage din marină, el spune că a petrecut timp cu flota de nord a Uniunii Sovietice în Mursmansk, nord-vestul Rusiei, și spune că știe de ce sunt capabile forțele ruse.

Nu este surprins de cât de bine s-a descurcat Ucraina în fața unor obstacole aparent insurmontabile. „Forța armatei ruse nu este altceva decât un mit”, spune el, încrezător într-o victorie ucraineană. „Cum poate cineva să gândească altfel?”

Ultimele stiri

  • Tarom devine companie… maritimă!
  • Candidatul PNL Slatina, investigat pentru avansuri către o minoră: „Până la urmă ce contează vârsta? Iubirea nu are vârste, nu?”
  • Florian Coldea mai primeşte o lovitură, acum din partea celor de la SRI. A pierdut postul!
  • Ce soluţie a găsit Guvernul din Japonia ca să aducă în acelaşi pat un bărbat şi o femeie. Rata fertilității, un semnal de alarmă!
  • Câinele a muşcat, stăpânul are de tras! Ce se întâmplă cu proprietarul animalului care a atacat o femeie și pe fiica ei în Parcul Circului
  • Patru victime, în stare gravă după explozia de la Dedeman Botoşani. Doi pacienţi, intubaţi la Spitalul Floreasca!
  • Cum poţi să obţii o pensie de peste 7.000 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Premierul Danemarcei, atacat în plină stradă! Ce au văzut martorii şi ce a anunţat Poliţia
  • Ce a mai inventat Guvernul lui Marcel Ciolacu ca să scoată meditaţiile profesorilor la suprafaţă
  • Circ grotesc cu George Simion la Parchetul General. De ce a anunţat că intră în greva foamei
  • Exit mobile version