AcasăȘTIRI EXTERNEProteste însângerate în Peru! Numeroase victime în încleștările violente cu poliția -...

Proteste însângerate în Peru! Numeroase victime în încleștările violente cu poliția – VIDEO

peruProteste însângerate în Peru! Numeroase victime în încleștările violente cu poliția - VIDEO / captură video

Două persoane şi-au pierdut viaţa şi cel puţin cinci au fost rănite duminică în cursul manifestaţiilor tot mai mari împotriva preşedintei Peru, Dina Boluarte.

CNN vorbește despre cel puțin 20 de răniți, inclusiv 4 ofițeri de poliție.

Proteste violente în toată țara

Protestele s-au înmulţit în toată ţara, în special în oraşele din nord şi în Munţii Anzi. Mii de persoane s-au mobilizat pe străzile din Cajamarca, Arequipa, Tacna, Andahuaylas, Cusco şi Puno, cerând eliberarea fostului şef al statului şi noi alegeri şi îndemnând la grevă naţională.

Violenţele au reînceput a doua zi cu tiruri de gaze lacrimogene ale poliţiei şi pietre aruncate de manifestanţi. Întăriri cu trupe speciale ale poliţiei urmau să sosească cu avionul pentru a ţine sub control demonstraţiile, potrivit forţelor de ordine.

Andahuaylas, situată în regiunea Apurimac, este regiunea de origine a Dinei Boluarte, considerată „trădătoare” de partizanii preşedintelui demis. Secţia de poliţie din Huancabamba, un oraş din Apurimac, a fost incendiată, potrivit radioului RPP.

Tensiuni la Lima, după lovitura de stat eșuată

La Lima, între 1.000 şi 2.000 de persoane au manifestat în faţa Congresului strigând „Castillo, nu eşti singur, poporul te susţine” şi fluturând pancarte în care acuzau „Dina (Boluarte) şi Congresul” că sunt „şobolani corupţi”.

Ei au fost împrăştiaţi cu gaze lacrimogene duminică la începutul serii. Lima i-a întors întotdeauna spatele lui Castillo, un profesor de şcoală rurală şi lider sindical deconectat de elite, în timp ce era susţinut de regiunile andine de la alegerile din 2021.

author avatar
Andreea Vlad
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger