Cauta

Protest pro-Putin la Belgrad! Mii de sârbi proruși au ieșit în stradă: „Gata să luptăm pentru Rusia dacă ne-o cere” – VIDEO

serbia

Protest pro-Putin la Belgrad! Mii de sârbi proruși au ieșit în stradă: „Gata să luptăm pentru Rusia dacă ne-o cere” - VIDEO

Situație incredibilă în Serbia! În centrul capitalei Belgrad a avut loc, vineri, un miting pro-Rusia și pro-Putin și împotriva NATO.

Mii de sârbi fluturând steaguri rusești și purtând poze cu președintele Vladimir Putin au mărșăluit vineri, 4 martie, prin Belgrad până la ambasada Rusiei, într-o manifestație rară de sprijin public pentru Moscova după invazia Ucrainei, relatează Reuters.

Belgrad (Serbia) people protest to support Russia

Aproximativ 4.000 de persoane s-au adunat vineri în fața unei statui a țarului rus Nicolae al II-lea din centrul Belgradului, unde au cântat imnuri rusești și sârbe și au salutat cele două țări ca națiuni surori.

Putin, sprijinit de sârbii pro-ruși

„Este vorba despre salvarea omenirii. Aceasta este o luptă între bine și rău și știm, slavă Domnului, că mama Rusia va învinge”, a declarat un bărbat în vârstă, fluturând un steag rusesc. Și un tânăr care purta o șapcă inscripționată cu o stea roșie a spus că a venit să participe la marș pentru că sprijină toate acțiunile Moscovei. „Acesta este singurul lucru corect care trebuie făcut”, a spus el.

Adunarea a fost organizată de grupări de extremă dreapta, printre care și Patrula Poporului, sub sloganul „Rusia și Serbia sunt frați pentru totdeauna”, informează ziarul sârb danas.rs.

Cu doar câteva zile în urmă, mai exact pe 25 februarie, la o zi după debutul invaziei ruse, preşedintele sârb Aleksandar Vucic anunța că Serbia sprijină pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei şi consideră invazia rusă drept o „eroare gravă”, dar nu va impune sancţiuni Moscovei.

Ultimele stiri

  • Veşti incredibile: pensionarii care se retrag cu 13 ani mai devreme, dar primesc şi bani în plus la recalculare
  • Motivul pentru care suferă industria turismului în 2024. De ce străinii ne ocolesc ţara
  • Horoscop – duminică, 9 iunie 2024. Petreceţi mai mult timp cu cei apropiaţi! Momentele-cheie ale acestei zile
  • Alegeri locale şi europarlamentare 2024. UPDATE. Ce au zis Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă după ce au votat
  • Tarom devine companie… maritimă!
  • Candidatul PNL Slatina, investigat pentru avansuri către o minoră: „Până la urmă ce contează vârsta? Iubirea nu are vârste, nu?”
  • Florian Coldea mai primeşte o lovitură, acum din partea celor de la SRI. A pierdut postul!
  • Ce soluţie a găsit Guvernul din Japonia ca să aducă în acelaşi pat un bărbat şi o femeie. Rata fertilității, un semnal de alarmă!
  • Câinele a muşcat, stăpânul are de tras! Ce se întâmplă cu proprietarul animalului care a atacat o femeie și pe fiica ei în Parcul Circului
  • Patru victime, în stare gravă după explozia de la Dedeman Botoşani. Doi pacienţi, intubaţi la Spitalul Floreasca!
  • Exit mobile version