Cauta

Premieră în Europa. Țara care face primul sindicat pentru influenceri

Premieră în Europa. Țara care face primul sindicat pentru influenceri / Foto: printscreen

Influencerii italieni vor avea propriul sindicat pentru a încadra și reglementa această nouă profesie.

Totul a început în urmă cu trei ani, dar ritmul se accelerează: Italia se pregătește să lanseze în 2023 primul și singurul sindicat pentru influenceri și creatori de conținut web, singurul din Europa.

„Un loc de muncă ce trebuie să fie protejat, ca oricare altul”

Se pare că și influencerii web și creatorii de conținut au nevoie de un sindicat. Rețeaua mondială nu este doar un tărâm al companiilor de înaltă performanță, ci și un loc în care lucrătorii trebuie să-și apere drepturile.

Sindicatul își propune să ofere protecție fiscală și juridică celor care lucrează pe internet și care, în prezent, nu sunt recunoscuți ca lucrători cu drepturi depline, la fel ca orice altă profesie.

De asemenea, sindicatul intenționează să ofere și alte servicii pentru a-i ajuta pe lucrătorii web, cum ar fi sprijin psihologic și gestionarea activităților lor zilnice, informează Euronews.

„Trebuie să pui la punct programul de comunicare, să răspunzi urmăritorilor, să poți gestiona relațiile cu brandurile, să găsești o agenție care să te susțină, să studiezi statisticile tuturor postărilor și conținutului pe care îl publici”, explică Jacopo Lerussi, președinte și fondator al sindicatului Assoinfluencer. „Volumul de muncă este imens și trebuie să ajungi la acest nivel”.

Daniele Ciniglio este un tânăr actor și, de asemenea, un creator de conținut care a transformat un hobby într-un adevărat job. La fel ca alți lucrători web, a decis să se înscrie în sindicat.

Muncim pe rupte, spun influencerii

„Este o meserie full-time, care implică mai multe ore decât cele obișnuite de la birou, pentru că în unele zile lucrez până seara târziu, iar în altele mă dau cu capul de pământ să fac ceva fără succes”, explică Daniele. „Este un loc de muncă de sine stătător și ar trebui să fie protejat ca oricare altul”.

„Un creator de conținut poate participa la un eveniment, iar imaginea sa este difuzată în afara programului evenimentului ca publicitate, dar pentru aceasta este necesar un consimțământ specific”, explică Jacopo Ierussi. „Atâta timp cât această profesie nu este considerată ca atare, vor exista întotdeauna acest tip de probleme, pe care noi încercăm să le rezolvăm”.

„Nu pot să-mi plătesc contribuțiile în fiecare an în calitate de creator de conținut”, conchide Daniele Ciniglio. Sunt un lucrător care, conform statului italian, lucrează ca… nimeni nu știe ca ce”.

Ultimele stiri

  • ”Tăticul a ajuns acasă”, dar cum rămâne cu Ucraina?
  • CCR, ÎNCĂ O BOMBĂ! Colaborator al fostei Securități, Băsescu primește toate privilegiile înapoi
  • Peștele de la cap se-mpute. Inspectorii ANAF, trimiși de șefi doar la micile afaceri românești
  • Trump grăbește sfârșitul dominației dolarului
  • Scandal monstru la Inter! Chivu, la mijloc între staruri de sute de milioane de euro
  • Bolojan s-a întâlnit cu reprezentanții Atlantic Council. Discuțiile au vizat securitatea regională și parteneriatul cu SUA
  • Respirația conștientă – Medicamentul invizibil pentru minte și corp
  • Mândra Elveție stârnește fantomele Brexit
  • UPDATE. Judecătoria a decis: Elena Udrea poate fi liberată condiționat/Hotărârea nu e definitivă
  • Burse, non-competiție și ipocrizie
  • Exit mobile version