Cauta

America vrea să scufunde flota rusă din Marea Neagră! Ce plan a pus la cale Casa Albă

rachete Harpoon

Rusia a făcut PRAF şi pulbere rachetele Harpoon livrate de Marea Britanie

Casa Albă intenționează să livreze Ucrainei rachete antinavă avansate pentru a ajuta la spargerea blocadei navale a Rusiei, au spus oficiali americani de la Casa Albă și din Congres, citați de Reuters.

Există numeroase îngrijorări că aceste arme, care ar putea scufunda navele de război rusești, ar intensifica conflictul. Dar poziția Casei Albe s-a schimbat la 189 de grade, după ce 25 de milioane de tone de cereale sunt blocate în porturile ucrainene, fără de care țările din Africa și Orientul Mijlociu sunt amenințate de foamete.

SUA livrează Kiev-ului rachete antinavă avansate

SUA ar putea începe să livreze la Kiev rachete antinavă avansate, care ar putea forța Rusia să ridice blocada de pe coasta ucraineană a Mării Negre.

Potrivit surselor citate, ar fi luate în considerare două tipuri de rachete antinavă puternice – Harpoon fabricate de Boeing și Naval Strike Missile produse de Kongsberg și Raytheon Technologies. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le ceruse în luna martie deputaţilor şi miniştrilor din parlamentul Norvegiei.

Acestea ar putea fi expediate din SUA direct în Ucraina, sau printr-un transfer de la un aliat european care deține deja astfel de rachete.

HARPOON: THE BEST ANTI-SHIP MISSILE EVER? || 2021

Blocada rusă, distrusă cu 24 de rachete Harpoon

Bryan Clark, expert naval la Institutul Hudson, a spus că 12 până la 24 de rachete antinavă Harpoon ar fi suficiente pentru a amenința navele rusești și ar putea determina Moscova să ridice blocada.

„Dacă Putin menține blocada, Ucraina ar putea elimina din luptă cele mai mari nave rusești, deoarece nu au unde să se ascundă în Marea Neagră”, a spus Clark.

România își apără coasta Mării Negre cu rachete anti-navă NSM din SUA

România a semnat anul trecut contractul pentru achiziția NSM. Racheta are o rază de acțiune de aproximativ 185 de kilometri și are o capacitate de recunoaștere a țintelor atât de avansată, încât echipamentul nu are nevoie de ajutorul unei alte unități (navă sau avion) care să îi trimită constant coordonatele unei ținte aflate în mișcare.

Acest tip de rachetă poate fi lansat de pe corvete de coastă sau fregate, precum și de sisteme mobile terestre de apărare de coastă. Una dintre abilitățile cele mai importante ale acestei rachete este faptul că se poate deplasa spre țintă fără să fie detectată, potrivit defenseromania.ro.

Zboară la o altitudine scăzută, aproape de nivelul apei, sub raza de căutare a radarului inamic, fiind capabilă să urmeze o traiectorie perfect paralelă cu aspectul terenului pe care îl traversează (inclusiv deasupra apelor agitate), urcând și coborând astfel într-o perfecta sincronizare cu terenul.

Racheta este dotată cu un echipament performant de căutare, pentru a avea o precizie mare atunci când țintește, chiar și în cele mai dificile condiții meteorologice. De asemenea, racheta emite semnale foarte greu observabile chiar și de către cele mai performante radare.

Ultimele stiri

  • Surse. CCR se pregătește să acorde indemnizații de câte 180.000 de lei pentru cei 3 judecători care își termină mandatul
  • Jocuri de noroc: Când influenceri și vedete devin dealerii noii dependențe
  • A expirat plafonarea la energia electrică/Cu cât cresc facturile la curent
  • ANRE majorează tarifele reglementate de distribuţie a gazelor naturale, de la 1 iulie
  • Elena Udrea află astăzi dacă va fi liberată condiționat. Judecătoria Ploiești, așteptată să se pronunțe asupra cererii fostului ministru
  • Comunicat de presă GREENVIRO SRL
  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 1 iulie 2025 – Astăzi este cazul să vă simțiți bine
  • Alege ce citești
  • Plecarea Annei Wintour înseamnă sfârșitul Vogue?
  • Exit mobile version