Cauta

Papa Francisc, umilit de președintele Chinei. Ce a transmis Xi Jinping Vaticanului

Vaticanul a transmis Chinei că Papa Francisc este dispus să se întâlnească cu președintele chinez Xi Jinping, în timp ce ambii lideri se aflau în capitala Kazahstanului, dar Beijingul a spus că nu este suficient timp pentru asta, a declarat joi o sursă de la Vatican.

Sursa nu a oferit detalii despre cum și când a abordat Vaticanul China, cu care este implicat într-un dialog delicat privind statutul Bisericii Catolice din această țară.

Ghinion, n-avem timp

Sursa a precizat că Vaticanul și-a exprima „disponibilitatea”. Partea chineză a declarat că „apreciază gestul”, dar că nu există timp liber în programul președintelui Xi Jinping.

Atât papa, cât și Xi s-au aflat miercuri la Nur-Sultan. Xi se afla acolo pentru o vizită oficială, iar papa pentru a participa la un congres al liderilor religioși mondiali.

O întâlnire între cei doi lideri, oricât de scurtă ar fi fost, ar fi fost istorică. Vorbind cu reporterii care îl însoțeau marți în zborul său spre republica din Asia Centrală, Francisc a fost întrebat dacă s-ar putea întâlni cu Xi în capitala kazahă. Francisc a răspuns: „Nu am nicio veste în legătură cu asta”, fără a da detalii, informează South China Morning Post.

Întrebat dacă este pregătit să meargă în China, Francisc a răspuns: „Sunt întotdeauna pregătit să merg în China”.

Suveranul Pontif a încercat să amelioreze relațiile istoric deteriorate dintre Sfântul Scaun și China și a declarat într-un interviu din iulie că speră să reînnoiască un acord secret și contestat privind numirea episcopilor catolici în China.

Ultimele stiri

  • Fermierii din Vrancea au ajuns la disperare. Bieţii oameni au crezut că rachetele anti-grindină alungă ploaia şi le-au atacat cu pietre! (VIDEO)
  • Medicii de la Spitalul Foișor au făcut anunţul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Fanii actorului, fără reacţie!
  • Mugur Isărescu încasează o pensie uriaşă de la statul român. La aceşti bani se adaugă salariul incredibil şi indemnizaţia de la Academia Română
  • Se schimbă buletinele, în România! Modificări la CNP, după punerea în funcțiune a Sistemului Informatic Integrat
  • Joe Biden, ameninţat cu punerea sub acuzare! Liderului de la Casa Albă i se aduc acuze foarte grave
  • Pensionarii vor întoarce banii cu lopata. Categoria care are dreptul la dublă recalculare. Vezi dacă eşti pe lista lor!
  • Coşul de cumpărături al lui Marcel Ciolacu s-a scumpit mult în doar câteva luni. Cu 100 lei nu te mai desurci!
  • Cu Lamborghini-ul către un nou mandat la şefia CJ Prahova? PSD, atac la Iulian Dumitrescu (FOTO)
  • Horoscop – sâmbătă, 11 mai 2024. Trebuie să gestionaţi mai bine situaţiile stresante!
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Exit mobile version