Cauta

Pânze de păianjen apocaliptice acoperă Australia

Pânze de păianjen apocaliptice acoperă Australia/ Foto: Facebook

Sud-estul Australiei este în prezent acoperit de pânze de păianjen uriașe, după o serie de inundații. Imaginile impresionante – șocante pentru arahnofobi – au devenit virale.

„De parcă inundațiile nu ar fi fost suficiente, iată apocalipsa păianjenilor” , a scris un utilizator în legenda unei fotografii care prezintă uriașe pânze de păianjen care acoperă un câmp din Gippsland, Victoria.

Pânzele de păianjen sunt peste tot, stârnind groaza localnicilor. Potrivit New York Post, pânzele păianjenilor au apărut în urma ploilor torențiale și a vânturilor puternice care au lovit regiunea începând de miercuri, 9 iunie, ucigând mai mulți oameni și forțând mii de persoane să-și părăsească casele.

Păianjenii locali au fost, de asemenea, afectați de aceste evenimente meteorologice. Așa că și-au țesut pânzele pe suporturi mai înalte (garduri, tufișuri, copaci, etc.) pentru a scăpa de apă.

„Este un fenomen semi-regulat în statul Victoria, iarna, când precipitațiile sunt cele mai importante”, a declarat pentru The Guardian Ken Walker, entomolog la muzeul din Melbourne.

„Păianjenii pot fabrica un mare număr de fire de pânză diferite, în acest tip de situație folosesc un sigur fir, foarte fin, cu ajutorul căruia pot fi purtați de vânt”. Păianjenii pot zbura astfel chiar pe distanțe de 100 de kilometri.

În caz de inundații, păianjenii folosesc acest sistem ca lasou pentru a se agăța de vârful vegetației, la care ajung rapid. Cei responsabili de aceste pânze apocaliptice sunt diferite specii cunoscute sub numele de păianjeni „vânători rătăcitori”, care trăiesc la sol și nu fac pânze.

Milioane de păianjeni

Potrivit entomologului, fiecare animal a aruncat doar un fir, adică fiecare linie de linie de mătase reprezintă un păianjen diferit. „Aș spune că sunt milioane de păianjeni”, a estimat Ken Walker, scrie Slate.

Tot răul spre bine pentru localnicii, care nu s-au confruntat cu ce-i mai rău, cu specii periculoase (destule în Australia), ci cu specii inofensive, între care păianjeni roșii și negri, cunoscuți și sub numele de Ambicodamus crinitus. În ciuda aspectului lor colorat oarecum amenințător, mușcăturile acestei specii nu sunt periculoase pentru oameni, pot provoca doar iritații locale minore.

Totuși, fotografiile care circulă pe internet i-au speriat pe australieni. „Acesta este cel mai rău coșmar al meu”. „Ah, Australia, ai incendii, furtuni, șoareci, păianjeni, șerpi. Ar trebui să primim un premiu pentru supraviețuire”, au comentat internauții.

Din fericire, acest fenomen nu ar trebui să dureze: potrivit lui Ken Walker, firele sunt atât de subțiri încât se rup și se dispersează rapid după prima briză.

Ultimele stiri

  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Exit mobile version