Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. O țară NATO a calculat câte zile va mai rezista Kievul / Pregătește Putin noi invazii?

O țară NATO spune cât va mai rezista Ucraina/Putin ar pregăti noi invazii

Rusia își va intensifica ofensiva în Ucraina, a cărei apărare nu va rezista mult timp, potrivit unei note de situație a serviciilor de informații ale unei țări membru NATO.

Potrivit acestei note, armata lui Vladimir Putin a început să lanseze o ofensivă militară mai susținută și mai amplă în toată Ucraina iar forțele ucrainene nu vor rezista pe termen scurt sau mediu.

Rusia ar putea folosi arme chimice

Pe lângă capitala Kiev, amenințată de multe zile, zone din vestul Ucrainei, relativ ferite de luptele de până acum, sunt vizate de rachete rusești. Partea de vest nu mai este așadar sigură, potrivit autorilor acestui raport, și sunt avute în vedere diferite scenarii.

Armata rusă ar trebui astfel să-și intensifice zilele următoare operațiunile ofensive în țară, la nivel militar, dar și de comunicații. Nu este clar dacă degradarea actuală a liniilor de comunicație din Ucraina se datorează rușilor sau este o consecință a războiului. Dar forțele lui Putin ar trebui să întrerupă oricum comunicațiile, pentru a slăbi capacitățile ucrainene, scrie BFM.TV.

De asemenea, s-a înregistrat o creștere a atacurilor cibernetice la începutul invaziei, ceea ce îngrijorează observatorii.

Acest raport subliniază, de asemenea, teama că Rusia va folosi arme chimice în Ucraina, în special într-un oraș sau o zonă pe care armata ar avea dificultăți să le cucerească.

Noi invazii în decurs de un an

Raportul însă exclude posibilitatea ca centrala nucleară de la Cernobîl să fie vizată pentru a provoca un accident nuclear. Rusia ar avea prea mult de pierdut.

Pentru autorii acestei note, singura pârghie reală asupra lui Vladimir Putin va veni din interiorul țării. În timp ce cercul restrâns din jurul președintelui este puțin probabil să se întoarcă împotriva lui, s-ar putea forma diviziuni în cel de-al doilea cerc al puterii. Cu toate acestea, rămâne dificil de estimat cum s-ar putea produce.

Pe de altă parte, neintervenind direct militar împotriva Rusiei, membrii NATO ar putea ieși slăbiți din această criză. Putin și-a testat cumva limitele invadând Ucraina și a putut vedea că nu a întâmpinat nicio rezistență directă. După această țară, ar putea, așadar, să caute să atace alte națiuni precum Georgia, Republica Moldova sau țările baltice, și asta în decurs de un an.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version