Cauta

„Nu ucrainizării Poloniei! Aici este Polonia, nu Ucropol!”. Demonstrații la Varșovia împotriva guvernului pro-Zelenski – VIDEO

„Nu ucrainizării Poloniei”. „Aici este Polonia, nu Ucropol”. Demonstrații la Varșovia împotriva guvernului pro-Zelenski - VIDEO

O demonstrație sub sloganul „Nu ucrainizării Poloniei” a avut loc sâmbătă în centrul capitalei Varșovia.

Evenimentul a fost organizat de partidul naționalist polonez „Confederația Coroanei Poloneze”.

„Aici este Polonia, nu Ucropol”

⚡️ "This is Poland, not Brussels. Bandera is not supported here." March against Ukrainization

Acțiunea a reunit câteva sute de persoane purtând  cu steaguri ale Poloniei și banere pe care scria: „Aici este Polonia, nu Ucropol”, „Președintele a făcut mai multe pentru ucraineni într-o lună decât în șapte ani pentru polonezi”.

Protestatarii au cerut guvernului să „nu mai sponsorizeze războiul altcuiva”. „De ce ar trebui un polonez să cedeze locul unui ucrainean la coadă pentru a merge la medic?”, „Amintiți-vă de Volânia”, se mai putea citi pe bannerele manifestanților, cu referire la masacrarea etnicilor polonezi de către Armata Insurecțională Ucraineană în 1943-1944.

#Warsaw protests against the "Ukrainization of Poland." "We remember Volyn (massacre)

Manifestanții s-au îndreptast apoi spre Palatul Prezidențial.

„Nu e loc pentru Bandera aici”

Liderii protestului au subliniat amenințările actuale reprezentate de afluxul masiv de cetățeni ucraineni în Polonia. Potrivit acestora, în Polonia există astfel de norme de drept care îi plasează pe ucraineni într-o poziție privilegiată în comparație cu polonezii, informează Political Lore.

De asemenea, potrivit organizatorilor demonstrației, guvernul polonez închide ochii la manifestările și la atitudinea negativă a ucrainenilor față de Polonia și față de polonezi. „Nu e loc pentru Bandera aici”, au scandat manifestanții, referindu-se la Stepan Bandera, erou ucrainean, politician fascist, împotriva polonezilor, românilor și evreilor.

În același timp, organizatorii demonstrației au subliniat că nu au fost împotriva ajutorării ucrainenilor, ci împotriva politicii autorităților poloneze în acest domeniu.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version