Cauta

NATO a dezvăluit de ce se teme Rusia atât de mult de rachetele Harpoon ale Occidentului: ce vrea Ucraina să atace cu ele

rachete razboi

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cum îndeamnă americanii la lovituri cu rachete pe teritoriul Rusiei. Va escalada conflictul?

Ucraina a primit rachete Harpoon de la Marea Britanie şi are gânduri măreţe cu ele: vrea să atace podul peste Strâmtoarea Kerci, care leagă Rusia continentală de Crimeea.

Generalul Philip Breedlove, care a fost comandantul suprem al aliaților pentru Europa din 2013 până în 2016, a declarat că un atac asupra podului este justificat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei din toate părțile. „Podul Kerch este o țintă legitimă”, a spus el.

De ce este podul Kerci important pentru Rusia

Nu mă surprinde deloc faptul că rușii sunt îngrijorați de podul Kerci. Este incredibil de important pentru ei. Acum, că Occidentul a dat Ucrainei rachete Harpoon, cred că rușii au toate motivele să fie îngrijorați că Ucraina va lansa un atac asupra podului.

Există discuții despre modul în care Occidentul poate răspunde dacă se întâmplă acest lucru. Câțiva oameni cu care am vorbit spun că distrugerea podului Kerci ar fi o lovitură uriașă pentru Rusia. Podul Kerci este o țintă legitimă”, a spus Breedlove.

Moscova transportă provizii pe acolo

Generalul ucrainean Dmitro Marcenko a declarat că podul va fi „ţinta numărul unu” dacă Kievul va obţine armele necesare. El a spus că Moscova foloseşte podul pentru a transporta provizii în Crimeea şi în sudul Ucrainei.

Din 2018, acest pod, cu o lungime de 18 de kilometri, leagă peninsula Crimeea de partea continentală a Rusiei. Moscova a ameninţat că va bombarda Kievul dacă această structură este atacată.

Ultimele stiri

  • Burduja, despre întâlnirea cu Iohannis, de la Cotroceni: „Nu este o chestiune neobişnuită” – VIDEO
  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Exit mobile version