Cauta

Medicii germani au rupt tăcerea. Cu ce substanță a fost otrăvit, de fapt, Aleksei Navalnîi

Alexei Navalnîi

Opozantul rus al lui Putin Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok, un agent neurotoxic, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului federal german, potrivit Deutsche Welle. Germania cere explicații din partea Rusiei.

Substanța cu care fusese intoxicat Alexei Navalnîi în Rusia a fost identificată într-un laborator special al armatei germane, Bundeswehr, la solicitarea clinicii berlineze Charité.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al guvernului federal german, a declarat miercuri la Berlin că partea germană condamnă ferm atacul împotriva politicianului rus și solicită ca Moscova „să se pronunțe de urgență” asupra acestei teme. Guvernul federal urmează să se sfătuiască cu partenerii din UE și NATO în privința unei „reacții comune adecvate”.

Navalnîi, unul dintre principalii adversari ai lui Vladimir Putin, se află în comă și e tratat la un spital din Berlin, unde a fost adus cu avionul pe 22 august. Acesta îmbolnăvit într-un zbor din Siberia spre Moscova la 20 august după ce a băut un ceai la aeroport. Aliaţii săi cred că el este ultimul dintr-o serie de critici ai Kremlinului otrăviţi în mod deliberat, dar autorităţile ruse au declarat că nu există o dovadă a acestui lucru.

Și fostul spion rus Serghei Skripal a fost otrăvit cu Noviciok

Noviciok este numele dat unei serii de neurotoxine de a patra generație, produse în Uniunea Sovietică și Rusia între anii 1971 și 1993, ca arme chimice. Cercetătorii sovietici care le-au creat susțin că ele sunt cei mai letali agenți toxici produși vreodată, unele versiuni fiind de cinci până la opt ori mai puternice decât VX.

Guvernul britanic și alte guverne occidentale au susținut că un agent noviciok a fost utilizat în cazul de otrăvire Serghei și Iulia Skripal, în Salisbury, în martie 2018. Același agent a fost cauza otrăvirii unui cuplu de cetățeni britanici, tot în comitatul Wiltshire, în iulie 2018.

Ultimele stiri

  • Nicuşor Dan anunță că l-a felicitat Ciolacu: „Mi-a spus că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului” – VIDEO
  • „Golden Gate de România” a ajuns o „tinichea”! Şoferii se plâng din nou de podul suspendat peste Dunăre, Brăila-Tulcea
  • Fâşia de pământ din mijlocul ţării „ruptă” de realitatea politică. Orașul în care niciun român nu a fost ales în Consiliul Local
  • Parlamentul schimbă legea pentru ca piloţii ucraineni să se pregătească în România! Cum arată proiectul de ordonanță de urgență
  • Scene dramatice, la un spital din Vâlcea. Un bărbat s-a aruncat de la etaj
  • Suma cu care va fi majorată „leafa” unui pensionar care încasează acum aproximativ 2.500 lei. Recalcularea, mană cerească!
  • Concluzia lui Rareş Bogdan: „Domnul Stănescu încearcă să îl împingă pe scări pe domnul Ciolacu”
  • Scandal cu iz sexual la o grădiniţă din Bucureşti. Chiar directoarea l-a dat în vileag pe educator
  • Ridicoli! Radu Mihaiu nu mai recunoaște rezultatul votului de la Sectorul 2 pentru a o credibiliza pe Clotilde Armand
  • Vremea rea a făcut ravagii în mai multe zone din țară. Copaci căzuți, acoperișuri luate de vânt, mașini avariate – FOTO
  • Exit mobile version