AcasăȘTIRI EXTERNEAlexei Navalnîi, transferat în Germania. Decizia care schimbă totul!

Alexei Navalnîi, transferat în Germania. Decizia care schimbă totul!

Alexei Navalnîi

Criticul Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost transferat în Germania, vineri noapte, pentru a primi îngrijiri medicale. Starea sa este încă extrem de gravă!

Vineri după-amiază, medicii ruși și-au dat acceptul ca Navalnîi să fie preluat de medicii germani și dus la Berlin, după ce anterior declaraseră că starea bărbatului este instabilă și nu poate fi transferat în afara țării.

Un avion cu dotări medicale şi medici specialişti germani la bord a ajuns la Omsk, vineri, gata să-l preia pe Navlnîi, aflat în comă, după ce ar fi fost otrăvit. Însă medicii de acolo spun că „nicio otravă” nu a fost descoperită în organism.

Viața lui Navalnîi nu este în pericol imediat, el fiind în comă indusă, iar creierul său fiind în stare stabilă, au spus medicii din Omsk, potrivit Reuters.

Navalnîi a fost dus la aeroportul din Omsk la câteva minute după miezul nopții, iar avionul a decolat după aproximativ două ore. „Păcat că a durat atât de mult ca medicii să ia această decizie. Avionul aștepta de dimineață, documentele erau de asemenea gata atunci”, a declarat purtătoarea sa de cuvânt.

A fost otrăvit în avion

Navalnîi, un prominent critic şi opozant al preşedintelui Putin, este în comă după ce joi i s-a făcut rău în avionul care îl ducea de la Tomsk, în Siberia, spre Moscova. Echipa lui suspectează că ar fi fost otrăvit şi că toxina i-ar fi fost pusă în ceai, pe aeroport înainte de îmbarcare.

Oficialii Ministerului Sănătății din regiunea siberiană unde Alexei Navalnîi este spitalizat au anunțat vineri după-masă că un laborator al poliției a descoperit o substanță chimică de natură industrială în părul și pe mâinile criticului Kremlinului.

Medicul-șef al spitalului siberian a declarat că Navalnîi a fost diagnosticat cu o boală metabolică provocată de nivelul redus al glicemiei. Murakhovsky a adăugat că pe degetele și hainele opozantului rus au fost găsite urme de substanțe chimice industriale.

author avatar
Andreea Vlad
390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger