Cauta

Marea Britanie vrea să controleze vânzările de arbalete, după atentatul eșuat asupra reginei Elisabeta

Marea Britanie vrea să controleze vânzările de arbalete, după atentatul eșuat asupra reginei Elisabeta

Marea Britanie vrea să înăsprească controalele vânzărilor și deținerilor de arbalete, după ce un individ care purta o astfel de armă a intrat în Castelul Windsor cu scopul declarat de a o ucide pe regina Elisabeta.

În Marea Britanie, nu este necesară nici o licență sau înregistrare pentru a deține o arbaletă, chiar dacă aceste arme sunt considerate letale.

La 25 septembrie, un tânăr de 19 ani a fost arestat la câteva momente după ce a pătruns pe terenul castelului în care monarhul în vârstă de 95 a petrecut Crăciunul.

Mai multe incidente mortale în ultimii ani

Incidentul, din fericire fără urmări, l-a determinat pe ministrul britanic de Interne, Priti Patel, să ceară o revizuire a legilor privind vânzarea și deținerea acestei arme. Autoritățile nu știu câți posesori de arbalete se află în țară.

În prezent, este interzis oricărui minor să cumpere sau să dețină o arbaletă. Putând fi considerate arme ofensive, este interzisă purtarea lor într-un loc public fără autorizație legală.

Ministerul de Interne va examina mijloacele posibile pentru a „întări controalele” cu privire la arbalete. „Arbaletele vor fi supuse controalelor și există o legislație care să îi trateze pe cei care le folosesc ca pe o armă”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

„Luăm în considerare opțiuni pentru a consolida controalele privind arbaletele. Lucrările la această chestiune vor continua pe tot parcursul anului și studiem toate legile relevante pentru a menține siguranța publică”, a continuat purtătorul de cuvânt.

Intruziunea la Castelul Windsor nu este un caz singular. În ultimii ani, mai multe incidente mortale au implicat arbaletele.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version