Cauta

Macron instigă la ură împotriva propriului popor. Primul președinte care împarte țara în vaccinați și nevaccinați

Macron instigă la ură împotriva propriului popor. Primul președinte care împarte țara între vaccinați și nevaccinați

Într-un interviu cu cititorii Le Parisien, președintele Franței, Emmanuel Macron, a stârnit vii polemici după ce a declarat că vrea „să-i enerveze” pe nevaccinați.

„Eu nu sunt pentru a-i enerva pe francezi (…) Ei bine, pe cei nevaccinati, chiar vreau să-i enervez. Și așa vom continua, până la final. Aceasta este strategia”, a declarat Macron.

„Vom pune presiune asupra celor nevaccinați limitând pentru aceștia, pe cât posibil, accesul la activitățile din viața socială”, a continuat șeful statului.

„Imensa vină morală a antivacciniștilor”

„Nu o să-i bag în închisoare, nu o să-i vaccinez cu forța. Și atunci, trebuie să le spunem: din 15 ianuarie nu veți mai putea merge la restaurant, nu veți mai putea merge la o cafea, nu veți mai putea merge la teatru, la film”.

„Aproape toți cetățenii, peste 90%, au aderat” la vaccinare și „este o foarte mică minoritate care este rezistentă”, a adăugat președintele, pentru care „imensa vină morală a antivacciniștilor” este „subminarea a ceea ce este forța unei națiuni”.

„Când libertatea mea amenință libertatea altora, devin iresponsabil. O persoană iresponsabilă nu mai este cetățean”, judecă Macron.

Cu toate acestea, șeful statului a exclus vaccinarea obligatorie și trierea, în serviciile de îngrijiri critice, în detrimentul celor nevaccinați, subiect care se dezbate în mijlocul cazurilor Covid-19 în creștere în Franța.

Declarațiile liderului de la Elysee, făcute la mai puțin de patru luni de la alegerile prezidențiale, au fost criticate de adversarii politici.

„Emmanuel Macron este nedemn de funcția sa”, a declarat Marine Le Pen, lidera RN.

Valerie Precresse, candidata partidului Les Republicaines, a spus că „nu este de competența președintelui Republicii să-i împartă pe francezi între buni și răi. Trebuie să-i aducem împreună fără să-i insultăm”.

Rivalul lui Macron, Eric Zemmour promite, la rândul său, ca odată ajuns „preşedinte să stopeze călcarea pe nervi a francezilor”.

„Asta nu este doar o declaraţie cinică a unui politician care vrea să existe în campania electorală. este o cruzime mărturisită, asumată, care face paradă în faţa francezilor dispreţuiţi”, a spus el.

Pe de altă parte, preşedintele francez a mai spus că se gândeşte să candideze pentru un nou mandat în aprilie, dar nu şi-a anunţat explicit intenţia.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version