AcasăȘTIRI EXTERNEGuvernul SUA dublează comanda de pastile anti-Covid-19 de la Pfizer

Guvernul SUA dublează comanda de pastile anti-Covid-19 de la Pfizer

Guvernul SUA dublează comanda de pastile anti-Covid-19 de la Pfizer

Guvernul SUA își va dubla, la 20 de milioane față de 10 milioane anterior, comanda de tratament anti-Covid-19 de la laboratorul Pfizer, a anunțat președintele american Joe Biden.

„Aceste pastile vor reduce dramatic spitalizările și decesele”, a promis Biden, marți, vorbind înainte de o întâlnire cu echipa sa dedicată luptei împotriva pandemiei.

Biden: „O pandemie a nevaccinaților”

„Am plasat deja cea mai mare comandă din lume, iar acum o dublez”, a adăugat el, de la Casa Albă.

Executivul american a cheltuit 5,29 miliarde de dolari pentru comanda sa inițială de 10 milioane de tratamente, care pot fi luate la domiciliu, atunci când apar simptomele.

Joe Biden a reiterat marți, în timp ce Statele Unite se confruntă cu un nou val de cazuri de Covid-19, din cauza în special a răspândirii variantei Omicron, extrem de contagioasă, că a fost o „pandemie a nevaccinaților”.

„Fiți îngrijorați de varianta Omicron, dar vă alarmați”, a spus el. Dar „dacă nu sunteți vaccinat… oamenii vor muri, mor fără motiv”.

Pastila împotriva Covid-19 a gigantului american Pfizer a fost autorizată de urgență la 22 decembrie de către Agenția pentru Medicamente din Statele Unite (FDA).

Acest medicament antiviral poate fi administrat pacienților cu risc crescut, cu vîrsta de 12 ani și peste, scrie AFP.

Tratamentul Pfizer, comercializat sub numele de Paxlovid, constă într-o combinație de două pastile luate de două ori pe zi timp de cinci zile, după diagnostic, și în termen de cinci zile de la debutul simptomelor, indică FDA.

Pastila laboratorului american poate reduce cu 88% spitalizările și decesele la persoanele cu risc, atunci când este luată în primele cinci zile de la apariția simptomelor, conform studiilor clinice.

Autoritățile americane au mai autorizat de urgență un tratament de la laboratorul Merck, destinat adulților cu risc crescut.

author avatar
Tudor Borcea
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...

Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu

Ouăle sunt la mare căutare, înainte de Paştele 2024. În afară de faptul că sunt folosite ca ingerdiente pentru diferite feluri culinare, gospodinele le...
proger